Másodszor is kibabrált a rájátszásban fővárosi riválisával a Sepsi


Harmadszor szerzett pontot a rájátszásban a háromszéki gárda.

Gól nélküli döntetlennel kezdődött a labdarúgó SzuperLiga felsőházi rájátszásának 8. fordulója, miután a Sepsi jó játékkal, idegenben hozott el pontot a Rapidtól.

Visszafogott optimizmussal utazhatott Bukarestbe a Sepsi, tekintve, hogy a Rapid az egyetlen csapat, amelyet a rájátszásban le tudott győzni Cristiano Bergodi legénysége, még április elején 2:0-ra. Ráadásul a fővárosi vasutasok az előző fordulóban megsemmisítő, 7:2 arányú vereséget szenvedtek a listavezető Farul otthonában. Aggodalomra adhatott azonban okot, hogy az alapszakaszban a Rapid mindkét meccsen nyerni tudott a Sepsi ellen.

Az első félidőben egyértelműen a Sepsi volt veszélyesebb, de Marius Stefanescu első lövését Horatiu Moldovan kapus blokkolta, majd a következő lehetőségnél Junior Morais állta a labda útját, míg Mario Rondon fejese kapu fölé szállt. A hazaiak mindössze Junior Morais megpattanó lövésével okoztak némi izgalmat.

A szünet után aztán változott a játék képe, előbb Antonio Sefer, majd kétszer Stefan Panoiu dolgoztatta meg Niczuly Rolandot, de a Sepsi hálóőre állta a sarat. A székelyföldiek legveszélyesebb játékosa Stefanescu maradt, de lövése ismét elkerülte a kaput, akárcsak a hajrában Kevin Luckassen próbálkozása, így gólt nem láthattak a nézők. Annak ellenére sem, hogy a 82. percben a Bergodi a pályára küldte a 24-szeres magyar válogatott támadót, Varga Rolandot is.

Érdekesség, hogy az volt az első gól nélküli mérkőzés a tavaly március végén átadott új Giulesti Stadionban.

Ezzel a döntetlennel a 26 pontos Sepsi marad a felsőház utolsó, 6. helyén, 9 ponttal lemaradva a Rapid mögött. A hátralévő két fordulóban a piros-fehérek előbb fogadják a Kolozsvári CFR-t, majd a CSU Craiovához látogatnak, a kettő között pedig, május 24-én a Román Kupa döntőjében lépnek pályára a Kolozsvári Universitatea ellenében.

A forduló folytatásában, a felsőházban vasárnap 21.00 órától a FCSB a Kolozsvári CFR-t fogadja, míg az alsóházban szombaton a Hermannstadt a Petrolul vendégeként lép pályára (14.30), a Kolozsvári U pedig a Chindiát fogadja (19.00), míg vasárnap 13.30-tól az Aradi UTA a már kiesett Mioveni-hez látogat.
 
fotó: https://www.facebook.com/FCRapid1923oficial

A rovat legfrissebb hírei