Bátor magyar kezdés, sima vereség


Érvényesült a papírforma.

 Újabb kemény meccsen kellett bizonyítson a magyar jégkorong válogatott Tampereben, ahol Dánia után már az éremre is esélyes Egyesült Államok volt az ellenfél. Az az amerikai csapat, amely nyitásként simán verte a világbajnoki címvédő és társházigazda Finnországot.

 
Bátran kezdett a magyar együttes, az 5. percben Sofron István – aki a hét évvel ezelőtti egymás elleni vb-meccsen, valamint a dánok ellen szombaton a becsületgólt ütötte – közelről a léc alá emelt, és megint Szabó Bencétől kapott remek keresztpasszot. Bő két perc múlva jött a válasz, a finnek ellen duplázó Alex Tuch volt könyörtelen, miután Hári János csúnyán eladta a korongot. A harmad vége előtt Nick Bonino maradt egyedül a kapu előtt, és senkitől sem zavartatva a hálóba emelt, noha előtte volt arra lehetőség, hogy a magyarok kijuttassák a pakkot a zónájukból.
 
A második játékrészre fokozta az iramot a világranglista-negyedik, Sofron pedig kiült a büntetőpadra. Csakhamar Bonino használta ki, hogy Horváth Dominik nem tudott rátenyerelni a korongra. Ekkor már elmaradtak a magyar akciók, a védekezésre kellett összpontosítani. Az újabb amerikai fór kimaradt, ám Cutter Gauthier szólóban kiugrott, és Horváth lábai között talált be.
 
A harmadik harmad amerikai találattal indult, az előrehúzódó hátvéd, Connor Mackey közelről, kapásból volt eredményes. Egy kapuvas és eladott korong után Rocco Grimaldi növelte a különbséget. A hajrában egy kontrából Luke Tuch lőtte ki a jobb felső sarkot.
 
Az amerikaiak érvényesítették a papírformát, míg a magyarokra a holnapi pihenőnapot követően a franciák várnak. Ezen a meccsen is múlhat a bentmaradás a világelitbe.
 
Eredmények, 2. forduló, A csoport (Tampere):
Egyesült Államok – Magyarország 7–1 (2–1, 2–0, 3–0)
Gól: A. Tuch (7.), Bonino (19., 24.), Gauthier (34.), Mackey (42.), Grimaldi (45.), L. Tuch (57.), illetve Sofron (5.).
 
Fotó: MTI

A rovat legfrissebb hírei