Hivatalos: Hat év után nem a Kolozsvári CFR lesz a bajnok! Videó


A címvédőnek kaput találó lövése sem volt a FCSB otthonában, kettős párharccá egyszerűsödött a bajnoki versenyfutás.

A SzuperLiga felsőházi rájátszásának 8. fordulójában eldőlt, amit egy ideje már tudtunk: 2017 után először nem a Kolozsvári CFR lesz Románia bajnoka! A címvédő újabb csapnivaló játékkal rukkolt elő a FCSB otthonában, amely csapat 1:0-ra nyert és a listavezető Farul egyedüli üldözőjévé vált.

A kolozsváriak teljesítményéről sok mindent elmond, hogy hivatalosan egyszer sem találták el Stefan Tarnovanu kapuját! A címvédés illúziójának utolsó szalmaszálába kapaszkodó CFR egyetlen veszélyes akciója végén ugyanis Lovro Cvek megpattanó lövése a lécen csattant – csakhogy a kapufa a hivatalos statisztikák szerint nem számít kaput találó lövésnek.

Szegény embert az ág is húzza, mondhatnánk a 36. perc eseményeit látva, amikor a kétségbeesetten menteni próbáló Denis Kolinger becsúszása a labda (esetleg az ellenfél helyett) Christopher Braunt találta telibe úgy, hogy a csapattársat le is kellett cserélni.

Mindez azonban - balszerencsén túl – sokkal inkább példázza a kolozsváriak helyzetének kilátástalanságát, hiszen a legutóbbi öt bajnokság győzteseként a rájátszásban mindössze egy meccset nyertek meg és már a dobogós helyezésért és az európai kupaindulásért is aggódniuk kell.

A FCSB 52%-ban birtokolta a labdát, háromszor találta el a vendégek kapuját, de csak két igazán komoly gólszerzési lehetősége volt. A 22. percben Ovidiu Popescu mintegy 12 méterről kapu fölé lőtt, a 49. percben viszont Florinel Coman a saját térfeléről indulva lesprintelte a kolozsváriak belső védőit és megszerezte a rangadó egyetlen gólját.

Mivel a Farul csak 1:1-es döntetlent ért el Craiován, előnye egy pontra olvadt: a listavezetőnek 47, a FCSB-nek 46 egység áll a neve mellett a tabellán. A Kolozsvári CFR 39 ponttal várja az utolsó két fordulót és már biztos, hogy 2018 után más bajnoka lesz Romániában. Hat évvel ezelőtt, 2017-ben a Farul egyik jogelődje, a Viitorul ünnepelhetett.

A CFR nem csak az első, de a második helyről is biztosan lemaradt tehát, de a 3. pozícióért is aggódhat, hiszen a CSU Craiova 37, a Rapid 35 ponttal követi. A kolozsváriak az utolsó két fordulóban előbb a Sepsihez látogatnak, majd a Farult fogadják. A tét számukra a dobogó és az azzal járó európai kupaindulás. A 26 pontos Sepsi zárja a felsőházat.

fotó: lpf.ro

A rovat legfrissebb hírei