Buzogány és Nagy ezüst-, Balázs és Csög bronzéremmel vigasztalódhat


Nem tudta otthon tartani a férfi kézilabda Román Kupa trófeáját a születésnapos Nagybányai Minaur együttese.

A CSM Konstanca nyerte a férfi kézilabda Román Kupa 2022-2023-as kiírását, miután a Nagybányán szervezett döntőben, szoros mérkőzésen 24:23 arányban legyőzte a házigazda Minaur együttesét, így Buzogány Barna és Nagy Róbert a bajnokság után a kupában is ezüstéremnek örülhet.

A Minaur a nyolcaddöntőben 37:30-ra verte a Nagyszentmiklóst, a negyeddöntőben pedig 37:27-re a Buzaut, bejutva ezzel a hazai pályán megrendezett négyes döntőbe. Ahol az elődöntőben a CSM Bukarest volt a máramarosi gárda ellenfele.

A végletekig kiélezett meccsen a hazaiak végül 22:21-re nyertek, Buzogány Barna két védésének is köszönhetően. De ha ez a csata szoros volt, mit mondjunk akkor a másik elődöntőről, amelyben a CSM Konstanca és a CSU Suceava 27:27-el zárta a rendes játékidőt, majd négy hosszabbítás után a tengerparti város csapata 42:39 arányban nyert és bejutott a döntőbe. Balázs Botond 7, Csög Vencel egy góllal segítette a moldvai együttest, de ez is kevés volt a fináléhoz.

A Bukaresti CSM ellen aztán Balázs 6, Csög 1 gólt dobott a kisdöntőben, aminek köszönhetően a Suceava 35:29-re nyert és megszerezte a bronzérmet.

A döntőben újabb szoros mérkőzést láthattak a nézők, noha minimális előnnyel ugyan, de a Konstanca szinte végig vezetett. Hiába fogott meg Buzogány egy büntetőt is és lőtt egy gólt Nagy Róbert, a CSM 12:10-re vezetett a szünetben és 24:23-ra nyerte meg a döntőt és a Román Kupát. Napra pontosan 49 évvel azt követően, hogy az ország első kézilabda klubjaként megalakult a Minaur Nagybánya!

fotó: https://www.facebook.com/csminaur

 

A rovat legfrissebb hírei