Verhetetlen szatmáriak, Veres Gréta csapatban visszavágott


Az országos bajnokság utolsó napján több erdélyi magyar vívó nyakában akasztottak érmet.

Veres Gréta egyéni ezüstérme és Bodó Benjámin bronzérme után a Szatmárnémetiben megrendezett országos vívóbajnokság utolsó napján is remekeltek az erdélyi magyar sportolók.

A párbajtőrözők férfi csapatversenyében egyenesen erdélyi siker született, de ez már senkit sem lepetett meg: a Szatmárnémeti Olimpia VSK sorrendben 6. alkalommal hódította el az aranyat! A Szép Márton, Szilágyi Adrian, Dabija Adrian, Oroian Alex alkotta csapata az első körben a Szatmárnémeti Olimpia VSK második csapatát győzte le 45:39-re – ennél jobban aztán senki sem izzasztotta meg őket.

A következő körben ugyanis CSU Craiova csak 22 pontig jutott, majd az elődöntőben a Marosvásárhely 36-ig, mint ahogy a döntőben a Craiova is csak 36 pontot tudott szerezni. Ennek köszönhetően Nyisztor-Csáki Sándor a Craiova színeiben ezüst, Rigó Róbert és Tardi Ottó a Marosvásárhely csapatában pedig bronzérmet nyert.

A lányoknál a CSA Steaua végzett az élen, a fináléban végletekig kiélezett meccsen 44:43-ra legyőzve a Dinamót, ami egyben azt is jelenti, hogy Veres Gréta visszavágott a szintén szatmárnémeti Amalia Tatarannak az egyéni döntőjében elszenvedett vereségért.

fotó: Scrima sătmăreană - Szatmári vívóiskola / Facebook

 

A rovat legfrissebb hírei