Kolozsvári a magyar élvonalból búcsúzó csapat egyik legjobbja!


Magyarország egyik legpatinásabb szaklapja az erdélyi tehetséget méltatja.

Egy év után visszatér a magyar második osztályba a Vasas labdarúgócsapata, amelynek egyik legjobb, legpiacképesebb játékosa egy erdélyi srác, Szilágyi Szabolcs Krisztián, írja az NB1.hu szaklap.

Az aranykorát az 50-es, 60-as és hetvenes években élő, ekkor hat bajnoki címet is nyerő angyalföldiek az NB I 31 fordulója alatt mindössze 4 meccset voltak képesek megnyerni, 13 döntetlen mellett 14-szer kikaptak, így a kommunista rendszer egykori kegyeltje egy év után kénytelen visszatérni a második osztályba.

Magyarország egyik legpatinásabb szaklapja, az NB1.hu elemző cikkében a Vasas egyik legjobb játékosának a kolozsvári Szilágyi Krisztiánt tartja. A 2003. október 23-án született középpályás 14 alkalommal kapott lehetőséget a szezonban és főleg tavasszal vált fontos emberré: 2023-ban 10-szer játszott.

„A 19 éves középpályás a tavaszi hajrában került be a Vasas kezdőcsapatába. A Mezőkövesden elért 4-1-es győzelem alkalmával ő volt a Vasas legjobbja. Nagy munkabírású játékos, akinek nehéz helyzetben kellett bizonyítania egy romokban heverő csapatban. Nem mindig sikerült nagyot alkotnia, de látszik, hogy mindkét szélen hasznos tud lenni. Főleg egy erősebb csapatban”, írja Magyarország egyik vezető szaklapja a Kolozsvári CFR-ben nevelkedő Szilágyi Krisztiánról, akinek piaci értékét a mértékadó transfermarkt.de oldal 150.000 euróra becsüli.

fotó: https://www.facebook.com/Szabi8/

 

A rovat legfrissebb hírei