Kolozsvári gólpassz és 3 rúgott gól ellenére kapott ki Magyarország


Az utolsó fordulóban kiharcolhatja a továbbjutást a magyar csapat.

Vereséggel folytatta szereplését a hazai rendezésű U17-es Európa-bajnokságon a magyar labdarúgó válogatott, amely a Wales elleni győzelem után szombat este gólzáporos meccsen 5:3-ra alulmaradt Lengyelország legjobbjai ellen. Kedden a továbbjutás kiharcolása a tét Írország ellenében.

A magyar válogatottban ezúttal is végig a pályán volt a Kolozsváron született Girsik Attila (fotó, becsúszás közben), mi több, ő készítette elő Magyarország első gólját. Már hárommal vezetettek a lengyelek, amikor az 55. percben „Girsik harciasan labdát szerez a lengyel 16-os előtt, jó a passz is, az ötös jobb sarka elől ballal Varga Zétény a jobb, azaz a túlsó alsóba lő’, tudósított az eseményről az nso.hu.

A magyar csapat tovább rohant álmaiért és a 70. percben Simon Benedek 3:2-re dolgozta le a hátrányt. Amikor azonban Molnár Csaba a 94. percben belőtte a harmadik magyar gólt, csak az 5:3-as végeredményt tudta beállítani.

A csoport utolsó fordulójában, kedden Írország ellen a továbbjutás lesz a tét. A britek előbb 5:1-re kikaptak a lengyelektől, majd 3:0-ra legyőzték Walest.

fotók: mti.hu / mlsz.hu 

 

A rovat legfrissebb hírei