Két gólos hátrányból felállva lett bajnok a Farul!


Örült meccsen, bajnoki döntőhöz méltó izgalmak közepette dőlt el az aranyérem és ennek a CFR is örülhet.

A Farul csapata nyerte meg a román labdarúgó SzuperLiga 2022-2023-as szezonját, miután az utolsó előtti fordulóban, 0:2-ről felállva 3:2-re legyőzte az üldöző FCSB együttesét, ezzel pedig négy pontra növelte előnyét. A klub második bajnoki címét szerezte, miután 2017-ben, még Viitorul néven ért a csúcsra.

A képlet egyszerű volt a rangadó előtt: amennyiben a Farul nyer, akkor bajnok. Abban az esetben viszont, ha a listavezetőt mindössze egy ponttal követő FCSB pontot vagy pontokat szerez, a döntés az utolsó fordulóra marad.

Bő negyed óra elteltével úgy tűnt, utóbbi forgatókönyv valósul meg, hiszen a FCSB gyorsan két gólos előnybe került! A 8. percben Adrian Sut 20 méteres lökete talált a kapuba (0:1), a 17. percben pedig Florinel Coman remek passza után Andrea Compagno került szembe a kapuval és nem hibázott (0:2). Ráadásul az olasz csatár a 40. percben a kapufát is eltalálta.

Megvoltak a helyzetei a listavezetőnek is, de a 42. percig kellett várni a szépítésre: Stefan Tarnovanu mozdult ki ekkor rosszul a kapujából, a már korábban is veszélyeztető Mateo Santosnak pedig csak a kapuba kellett fejelnie (1:2).

Alig telt el negyed óra a második félidőből, amikor egy újabb fejes már az egyenlítést jelentette: Tudor Baluta bólintott a vendégek kapujába Carlo Casap remek beívelése után (2:2).

Kezdődhetett tehát minden elölről, volt is helyzete mindkét csapatnak, gólt viszont a 86. percben Louis Munteanu szerzett a 11-es pont közeléből, megnyerve ezzel a mecset és a bajnokságot a Farul csapatának.

Az eddigi 39 fordulóból 33-at zárt az élen a Farul (40-ből 34 lesz tehát a vége), ő szerezte a legtöbb győzelmet (24) és lőtte a legtöbb gólt (74), bajnoki címének jogosságához tehát nem férhet kétség.

Annak pedig, hogy már most eldőlt az aranyérem sorsa, a címvédő Kolozsvári CFR is örülhet: így az utolsó fordulóban a Farul számára nem lesz tétje az egymás elleni mérkőzésnek a Szamos partján. Az előző öt bajnokságot megnyerő CFR számára viszont igen: a harmadik hely európai kupaindulást ér számukra. Igaz, amennyiben a CSU Craiova nem nyer hétfőn a Rapid ellenében, akkor a CFR számára is zsebben lesz a bronz az utolsó forduló eredményétől függetlenül.

fotó: https://www.facebook.com/farulconstanta 

A rovat legfrissebb hírei