Három erdélyi magyar az első tízben a legrangosabb magyarországi sportmédiumnál!


A szezon álomcsapatába viszont egyikük sem fért be.

A labdarúgóidény végeztével egyre-másra készülnek a különböző értékelések, álomcsapatok. Nincs ez másként Magyarországon sem, ahol a legrangosabb sportmédium, a Nemzeti Sport is elkészítette a maga rangsorát. Méghozzá a szezon közben, a meccsek után adott értékeléseket átlagolva. Ezek alapján három erdélyi magyar is bekerült a legjobb tíz játékos közé – posztonként: Hindrich Ottó, Pászka Lóránd és Corbu Marius.

A kapusoknál Dibusz Dénest évek óta nem igen lehet letaszítani az első helyről, a Ferencváros hálóőre idén 6.150-es átlaggal végzett az élen. A nálánál 12 évvel fiatalabb Hindrich Ottó (fotó, fent) a jövő nagy kapusa lehet, a kolozsvári srác 20 évesen első szezonját tudhatja maga mögött a Kisvárdában és a magyar NB I-ben. A Kolozsvári CFR kölcsönjátékosaként 25 bajnokin lépett pályára, ezeken 38 gólt kapott és 4 mérkőzésen húzta le a rolót. Nem egy kiemelkedő teljesítmény, a Nemzeti Sport listáján 4.960-es átlagra és a 8. helyre volt elég. Fiatal korát tekintve azonban Hindrich előtt még szép jövő állhat – a kérdés csak az, hogy kölcsönszerződése lejártával visszatér-e a Kolozsvárra, vagy valahol másutt folytatja pályafutását. A klub honlapja szerint ugyanis Kisvárdán nem marad: „A húszéves kapus, Hindrich Ottó a romániai CFR Cluj kölcsönjátékosaként töltött egy évet Kisvárdán, a két klub közötti megállapodás lejárt, a kapus játékjogával újra a kolozsváriak rendelkeznek”.

Hindrichnél kevesebbet, mindössze 19 bajnokit kapott Pászka Lóránd (fotó, középen), a Ferencváros bal oldali védője mégis a második helyen zárt a poszton klubtársa, a bosnyák Eldar Csivics mögött. Minden sorozatot figyelembe véve a 27 éves kézdiszentkereszti védő 26 mérkőzésen lépett pályára, ezeken két gól és három gólpassz a mérlege. Teljesítményét tovább növeli, hogy a szezon végén jobb oldali védőként kellett kisegítenie és ezen a poszton is megállta a helyét. A Hivatásos Labdarúgók Szövetsége egyenesen az év csapatába is beválasztotta, talán hamarosan Marco Rossi szövetségi kapitány figyelmét is magára tudja irányítani az 5.664-es átlagos kapott székely védő.

A harmadik erdélyi a listán a Puskás Akadémia játékosa, Corbu Marius, aki a jobb oldali középpályások között a 6. helyen zárt 5.178-as átlaggal. Az első helyezett a bajnok Ferencváros norvég húzóembere, Kristoffer Zachariassen lett 5.654-es értékeléssel. A 21 éves Corbu minden sorozatot figyelembe véve 30 mérkőzésen 6 gólt lőtt és kettőt készített elő – a Magyarcsügésen született tehetség talán megért arra, hogy megtegye a következő lépést egy erősebb csapat vagy bajnokság felé.

fotók: www.facebook.com/kisvardafc / www.facebook.com/fradi.hu / www.facebook.com/PFLAhu

 

A rovat legfrissebb hírei