Székely gól Kanadának


Két székelyföldi sportolóval a keretben hatgólos vereség.

 A Vasas Jégcentrumban közel telt ház előtt rendezték az új szezon első mérkőzését, amelyen Magyarország U20-as jégkorong válogatottja Kanada U18-as csapatát fogadta.

A Ladányi Balázs által dirigált magyar keretben két székelyföldi születésű sportoló kapott meghívót a gyergyói Horváth Bence, valamint a csíki Salamon Zoltán személyében.
 
A kanadai U18-as válogatott gyorsan vezetést szerzett, az első támadás végén Charlie Elick közelről betalált. Hegedüs Levente aztán Greentree ziccerét már védte. A folytatásban stabiliztálta játékát a magyar csapat, emberelőnyben volt helyzete is Dobos Bendegúznak.
 
A második játékrész áthúzódó magyar emberelőnnyel indult, a kiegészülést követően Hegedüs védett. Horváth Bence került később helyzetbe, majd Massé közeli próbálkozását kapta le Hegedüs. A 29. percben kihasználta harmadik előnyét a magyar csapat: egy tetszetős akció végén Dobos lőtt kapásból a bedobókőr tetejéről. Az egyenlő állás mindössze hat percig maradt, Kanada lefordulást követően négy játékossal ért oda a magyar kapu elé egy védő ellenében, Spence közelről a hálóba bombázott. Pörgős volt az iram, Horváth Donát rögtön válaszolhatott volna, majd Catton lőtt keresztvasat.
 
A harmadik felvonás kanadai emberelőnnyel indult, Poirier előbb vasat lőtt, majd következő próbálkozása már utat talált a hálóba. A gyors gólra rögtön rálőtte a negyediket Kanada, Dickinson volt eredményes. A folytatásban elcserélte magát az észak-amerikai együttes, az előnyből Horváth Bence lőtt kapuvasat. A 48. percben már néggyel ment Kanada, Lindstrom  is gólt szerzett. Aztán még Wetsch , majd újra Lindstrom volt eredményes. A hajrában kimaradt még egy magyar előny, majd Ritchie ziccerből telibe lőtte a keresztvasat.
 
A mérkőzés legjobbjai Horváth Bence és Cayden Lindstrom lettek.
 
Fotó: MJSZ

A rovat legfrissebb hírei