Elkezdték a felkészülést az udvarhelyi kézilabdások


Két új igazolás is van.

Megtartotta első edzéseit a VSK Székelyudvarhely férfi kézilabda-csapata. Először gyűltek össze a nyári vakáció után, az első tréning előtt a szakmai stáb megtartotta az ilyenkor szokásos méréseket. Az együttes helyi szinten, fizikai és technikai-taktikai edzésekkel hangol az előreláthatóan szeptember közepi másodosztályú bajnokság rajtra.

Két új játékos csatlakozott: a beálló, Paul Oargă és a balátlövő, a szerb Balsa Stevovic.

Balsa Stevovic a szerb élvonalból érkezett. A 23 éves, 194 cm magas és 90 kg-os balátlövő eddig csak hazája bajnokságában szerepelt, többek között az RK Vojvodinában, az RK Jogovicban és a az RK Crvena Zvedában.

Paul Oargă az elmúlt idényben a VSK ellenfele volt a Bölények Ligájában, a Nagyváradi VSK beállója volt. A 26 éves kézilabdázó Nagybányán született, ott is nevelkedett, játszott még a Minaurnál is.

A stáb kiegészült Palatka Barna segédedzővel, valamint új kinetoterapueta van a gárdánál, András Attila szmélyében.

Pár tesztmeccset már lekötöttek mind hazai környezetben, mind idegenben a szintén másodosztályos Fogarasi VSK-val és a Vidombáki Sportinngal, illetve egy meghívásnak tesznek eleget a Ceglédi KKSE szervez egy négycsapatos tornát.

Egyelőre nem ismert az A osztály versenykiírása a következő szezonra, a VSK Székelyudvarhely a elküldte hivatalos benevezést a szakszövetséghez, ám az iratkozás augusztus 28-ig tart, ezt követően derül fény a csoportbeosztásra, lebonyolításra.

A VSK Székelyudvarhely kerete a 2023–2024-es idényre
Kapusok: Varó Lajos, Jobb Lőrinc, Bogos Dávid.
Szélsők: Putnoky Szabolcs, Menyhárt Barna, Komporály Attila, Csibi Hunor.
Átlövők: Feliciano Couveiro, Lőrincz Botond, Balsa Stevovic, Mátyás Demeter.
Irányítók: Katona Tamás, Fedila Mohamed.
Beállók: Szász Előd, Paul Oargă, Szabó Lóránt.
Szakmai stáb: Sipos Lóránt (vezetőedző), Palatka Barna (segédedző), Nagy Sándor (erőnléti edző), András Attila (kinetoterapeuta).

Fotó: VSK Udvarhely / facebook
 

A rovat legfrissebb hírei