Ezt a csapatot kell legyőznie a Sepsinek a csoportkörért


Eldőlt, melyik csoportba kerülhetnek a sepsiszentgyörgyiek és a kolozsváriak.

A németországi Münchenben megtartották a női kosárlabda Euroliga és EuroKupa selejtezőinek sorsolását, így kiderült, ki lesz a Sepsi SIC és a Kolozsvári Universitatea ellenfele.

A Sepsi csapatának a lett Riga együttesét kell legyőznie ahhoz, hogy bejusson a legrangosabb európai kupasorozat csoportkörébe. Siker esetén a székelyföldi gárda az A csoportba kerül a török Fenerbahce, az olasz Beretta, a spanyol Valencia, a francia LDLC

ASVEL Lyon, a lengyel Lublin, a spanyol Zaragoza, valamint a magyar Diósgyőri DVTK és az angol London Lions párharcának győztese mellé.

Amennyiben viszont a Riga nyeri a párharcot, akkor a Sepsi az EuroKupa F csoportjában folytathatja szereplését a görög Olimpiakosz, a török Melikgazi Kaiseri és a szlovák Ruzomberok és a cseh Ostrova párharc győztesével egyetemben.

A Kolozsvári Universitateára a görög Elefteria Mosatu vár az Euro Kupa selejtezőjében. Amennyiben ezt az akadály teljesítik, akkor az erdélyiek az A csoportba kerülnek a francia Flammes Carolo Basket, a spanyol Cadi La Seu és a cseh Zabarny Brno társaságába.

fotó: https://www.facebook.com/sic.sepsi/photos

 

A rovat legfrissebb hírei