Mínusz háromról álltak fel, egy pont a jutalom


Második magyarországi kiszállásán tartózkodik a Brassói Corona jégkorongcsapata, amely Újpesten kezdte meg a „hétvégét”.

 Egy mérkőzést rendeztek a jégkorong Erste Liga csütörtöki játéknapján, amelyen a második magyarországi túráján szereplő Brassói Corona az Újpest otthonában lépett jégre.

Mindkét alakulat vereségből érkezett: a Corona hétfőn a Csíkszeredai Sportklubtól szenvedett vereséget, míg az Újpest gyakorlatilag vereségszériában van, ráadásul még az edző váltás sem segített rajtuk.
 
És úgy nézett ki, hogy a lilák ezúttal sem lesznek a helyzet magaslatán, hiszen már a 2. perc elején hátrányba kerültek. A Corona viszont nem tudta kihasználni az újpestiek megingásait, akik percről percre erőre kaptak és a harmad végér már a vezetést is megszerezték. Sőt a meccs feléhez érkezve Nagy és Pance góljaival már hárommal mentek. Innen villámgyorsan felállt a Brassó és mindössze öt perc alatt feljöttek mínusz egyre, hogy a záró felvonás elején Péter Balázs révén egyenlítsenek.
 
Újabb gól már nem született a rendes játékidőben, így a döntés a hosszabbításra maradt. A három a három elleni küzdelmet végül Eric Pance egyéni megvillanása zárta le otthon tartva az újpestieknek a bónusz egy pontot.
 
Erste Liga, eredmény
 
Újpest – Brassói Corona 5–4 (2–1, 2–2, 0–1, 1–0) – h.u.
Gólszerzők: Carlsson (11.), Sikorcin (12.), Nagy (28.), Pance (29., 62. – GWG), illetve Bíró G. (2.), Tranca (29.), Fowlie (34.), Péter B. (48.).
 

A rovat legfrissebb hírei