Román Kupa: kettőből semmi


Mindkét erdélyi csapat elvérzett a Román Kupa rájátszásában.

Öt meccset rendeztek kedden a labdarúgó Román Kupa rájátszásában, a csoportba viszont egyik erdélyi csapat sem tudott bejutni. Mondjuk, nem is ígért sok jót a papírforma számukra.

A Sellenberk hiába vezeti meglepetésre a második osztály tabelláját négy forduló után 12 ponttal, a Voluntari mégiscsak az élvonal középcsapata. A Szeben megyeiek ugyan az 50. percben megszerezték a vezetést a kameruni Paul-Henry Moussinga Mouasso révén, 12 perccel később viszont Doru Andrei egyenlített, majd a ráadás első percében Andrei Dumiter a győztes gólt is megszerezte a Voluntari számára.

A Dévai CSM sem reménykedhetett kiugró eredményben a Gloria Buzau ellen, az élvonalba való feljutásról az előző szezon végén csak osztályozóval lemaradó bodzavásáriak 2:0-ra nyerni tudtak Valentin Dumitrache (15.) és Matei Tanasa (61) góljaival. A hazaiaknál Beke Eduard a cserepadon kapott helyet, Kelemen Roland (fotó) viszont nem volt a keretben.

Kikapott 3:0-ra a Nagy Sándor Tibort a soraiban tudó, Lengyel Miklóst viszont nem nevező Pheonix Buzias is hazai pályán a tavalyi szezon végén az élvonaltól búcsúzó Chidia Targovistétől.

Az európai kupákban induló csapatok, a bajnok Farul, a címvédő Sepsi, valamint a FCSB és a Kolozsvári CFR csak a következő körben, azaz a csoportküzdelmek során csatlakoznak a sorozathoz.

Íme a rájátszásban érintett erdélyi csapatok programja:
szerda:
Nagyváradi Bihorul – Campionii Arges 17.00
Pécskai Progresul – Érsemjéni Viitorul 17.30
Dési Unirea – CSA Steaua 17.30
Vajdahunyadi Corvinul – FK Csíkszereda 17.30
Csütörtök:
Ceahlaul – Kolozsvári Universitatea 17.00
Slobozia – Hermannstadt 17.30
Zilah – Iasi 17.30
Újszentes – Aradi UTA 20.00

fotó: https://www.facebook.com/Kelyyy16

 

A rovat legfrissebb hírei