Varga gólja sem volt elég, hosszabbításban lőtt büntetővel esett ki a Sepsi Videóval


Nem sikerült bejutni a csoportkörbe a székelyföldi együttesnek.

Nem tudott bejutni az Európa-konferencialiga csoportkörébe a Sepsi OSK labdarúgócsapatának, miután a hazai 2:2 után hosszabbításban 3:2-re kikapott az esélyesebbnek tartott norvég Bodö/Glimt együttesétől. A háromszéki együttes, Niczuly Rolanddal és Varga Rolanddal a kezdőcsapatban, gyorsan két gólos hátrányba került a Sarkkörön túl, de innen még sikerült felállni. Végül azonban az a csapat jutott tovább, amely többet tett a győzelemért.

Nem meglepő, hogy a hazaiak alkalmazkodtak jobban és gyorsabban a műfűhöz, talán ennek is tudható be, hogy egymást követték a norvég akciók. Miközben a hazai kapu előtt egyedül Pavol Safranko fejese okozott némi igazlmat, addig Amahl Pellegrino már a 11. percben betalált, de ekkor még a VAR és a les megmentette a Sepsit. Tíz perccel később Ulrik Saltnes találta el a kapufát, érett tehát a hazai találat. Ami aztán már nem is váratott sokat magára: sőt, rögtön kettő is érkezett. A 23. percben Pellegrino bal oldali beívelése Sandre Sörlit találta meg, aki a kapuba csúsztatott (1:0), öt perccel később pedig Patrick Berg szánta rá magát lövésre, Niczuly leért a jobb alsóba, de a kipattanót Pellegrini bevágta (2:0).

Gyosan két gólos hátrányban találta magát a Sepsi, amely az idei szezonban még gólt sem kapott idegenben. Mostanáig… A háromszékiekben tudatosult, nincs mit veszíteniük és megpróbáltak nagyobb nyomást gyakorolni a norvég védelemre. Ugyan továbbra is a Bodö/Glimt maradt fölényben (az első félidőben 69%-ban birtokolta a labdát), a Sepsinek mégis sikerült szépítenie: bal oldali akció során Varga – Andres Dumitrescu volt a labda útja, utóbbi középre ívelt, ahol Isnik Alimi érkezett és közelről a hálóba fejelt – Hajkin kapus némi segítségével (2:1).

Alig kezdődött el a második félidő és máris kiegyenlítette a Sepsi: Niczuly kirúgása után egy csúsztatás közvetítésével Varga elé került a labda, aki 17 méterről kilőtte a hosszú alsó sarkot (2:2). A norvégoknak öt, a háromszékieknek - hosszabbítással együtt – alíg tíz perc kellett a két gólhoz.

Minden kezdődött tehát elölről, ami láthatóan megzavarta a norvégokat. Ezt azonban a Sepsi nem tudta kihasználni, próbálkozásaiban egyre kevesebb volt a veszély, így lassan visszahúzódott saját térfelére – mint az első félidőben.

A 86. percben Varga elhagyta a pályát, helyére a moldovai válogatott Vitalie Damascan állt be, de sokat nem tudott hozzátenni a csapat támadójátékához. Fölényben volt a Bodö/Glimt, de majdnem belőtte a győztes találatot a Sepsi: Niczuly hatalmas kidobása után Marius Stefanescu elé került a labda, aki 40 méterről megpróbálta meglepni a kint álló Hajkint – az orosz kapus suta mozdulattal tudott csak védeni, a labda pedig a kapu mellé csodrogált. Jöhetett a hosszabbítás.

Miközben a Sepsi szervezetten, de görcsösen vigyázott arra, nehogy gólt kapjon, a norvégok újabb és újabb offenzívákat nyitottak. Pellegrino lövésénél Niczuly nagyot védett, a kipattanót pedig Tobias Guliksen durrantotta kevéssel fölé.

A ladbarúgás nem mindig igazságos, de néha megjutalmazza a proaktív játékmódot: a 99. percben Pellegrino lövése után Nicolae Paun kezére pattant a labda. Jöhetett a büntető, amit Pellegrino magabiztosan értékesített (3:2).

Alig egy perccel később Stefanescu lőtt – amolyan vargásan – a hosszú alsó sarokba, de a találatot sajnos les miatt érvénytelenítette a játékvezető

Sajnos a Bodö/Glimt vezetése megszerzése után is fölényben maradt, azon akaratuk, hogy bebiztosítsák továbbjutásukat sokkal inkább tetten érhető volt, mint a Sepsi egyenlítést célzó próbálkozásai. A 121. percben raádásul egy frusztrált gesztus miatt Stefanescu megkapta második sárgáját, így emberhátrányban fejezte be a találkozót a székely gárda.

A Sepsi a vártnál is jobban megnehezítette a mindenki szemében jóval esélyesebb Bodö/Glimt dolgát. Ne feledjük, 2021 őszén Bodőben 6:1-es verést kapott a José Mourinhi által irányított olasz AS Roma/ Talán ha kicsit bátrabb, vagy szerencsésebb, akkor összejöhetett volna a csoportszereplés, ezzel együtt csapat és szurkolótábor nem lehet csalódott: a piros-fehérek évről évre egy körrel tovább meneteltek az európai kupában!

Jövőre jöhet a csoportkör?

Idén viszont nem csak a Sepsi, de a teljes román labdarúgás csoportkör nélkül maradt, miután a másik, még versenyben lévő csapat, a bajnok Farul 2:0-ra kikapott Helsinkiben, így a finn HJK ledolgozta az idegenben 2:1-es hátrányát

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi 

A rovat legfrissebb hírei