Robog a CFR, erdélyi derbi zárja a fordulót


A kolozsvári együttes három fordulón belül másodszor lőtt 4 gólt.

Zsinórban harmadik bajnokiját is megnyerte a román labdarúgó SzuperLigában szereplő Kolozsvári CFR, miután a 8. nyolcadik fordulóban 4:1-re legyőzte a Voluntari csapatát idegenben. A meccs legjobbja Carlo Muhar volt, aki két gólja mellett egy gólpasszt is adott.

Remekül kezdte a találkozót az erdélyi gárda, az 5. percben már akár két góllal is vezethetett volna, de Daniel Birligea ideális szögből előbb a kapu felé durrantott, kevéssel később pedig a kapusba. Ezután kicsit leült a meccs és a kolozsvári védők is bealudtak, ezért nem támadták meg Radu Bobocot, akinek lövését Razvan Sava kapus csak kiütni tudta, Andrei Dumiter pedig nem hibázott közelről. A 27. percben tehát némileg meglepő módon vezetést szerzett a Voluntari.

Sőt, öt perccel később kettővel is vezethetett volna, de Runar Sigurjonsson telibe kapta a kapufát. Felébredt a CFR, amely a félidő végére már vezetett, miután a 42. percben Carlo Muhar szolgálta ki az utóbbi három meccsén a 4. gólját szerző Philip Otelét (1:1), majd a ráadás percében Muhar kapott ideális labdát Birligeától (1:2).

A szünet után folytatódott a CFR gólgyártása, az 57. percben Muhar lőtt higgadtan kapuba (1:3), majd a hosszabbítás második percében Jefte Betancor passzát értékesítette Luka Juricic. A Németországban született bosnyák csatár első meccsén betalált, alig 25 percre volt ehhez szüksége.

Kirobbanó formában van tehát a CFR, legutóbbi három bajnokiján legalább 3 gólt rúgott, az idei szezonban pedig már négyszer. Ennek köszönhetően 16 pontjával a bajnoki tabellán feljött a második helyre a 18 pontos FCSB mögé.

A forduló folytatásában a másik kolozsvári gárda, az Universitatea vasárnap kora délután fogadja a Iasit (13.30), majd hétfőn 18.30-tól Botosani – Hermannstadt találkozót rendeznek, az etapot pedig egy erdélyi derbi zárja: a Sepsi az Aradi UTA-t fogadja.

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

 

A rovat legfrissebb hírei