Félbeszakadt a kolozsvári bajnoki az ítéletidő miatt


A mérkőzést valószínűleg hétfőn folytatják.

Az 54. percben félbeszakadt a Kolozsvári Universitatea – Politehnica Iasi labdarúgó bajnoki a vasárnap délben a „kincses városra” lecsapó ítéletidő miatt. A SzuperLiga 8. fordulójának keretein belüli mérkőzést vélhetően hétfőn fejezik be.

Az első félidőben a kolozsváriak játszottak fölényben, az első helyzeteket mégis a Iasi dolgozta ki, de Robert Ion két lehetősége közül egyikkel sem tudott élni. Mint ahogy a másik oldalon Alexandru Chipciu, Dan Nistor és Daniel Pop sem.

Időközben leszakadt az ég a Kolozsvár Aréna és a város fölött, így előbb elhalasztották a második félidő kezdését, majd az 54. percben a játékvezető félbeszakította a mérkőzést. Mivel sem az időjárás nem változott, a leszakadó nagy mennyiségű esőtől pedig a talaj is játékra alkalmatlanná vált, így a bíró végleg félbeszakított a találkozót. Amelyet valószínűleg hétfőn fejezhetnek be a csapatok.

Három játékos érkezett

Mozgalmasan alakultak az előző napok az Universitatea háza táján ettől függetlenül is, hiszen a klub az átigazolási időszak utolsó napjaiban három játékost is igazolt.
A 26 éves Valentin Gheorghe a FCSB-től érkezett, miután a fővárosi klub felbontotta a bal szélső szerződését. Gheorghe eddig 134 alkalommal lépett pályára a román élvonalban az Astra és a FCSB színeiben, az előző szezont pedig a török Ümranijespornál töltötte kölcsönben.

Szintén nem ismeretlen a román bajnokság Kevin Doukouré számára, a 24 éves elefántcsontparti középső középpályás ugyanis tavaly bajnokságot nyert a Farul színeiben, amelyet 31 találkozón segített a pályán.

Az olasz útlevéllel is rendelkező argentin Lucas Masoero viszont az orosz Nyizsnyij Novgorodtól érkezett, amelyhez a 2021-ben szerződött a bolgár Lokomotiv Plovdiv csapatától. Az orosz csapatban 58, a bolgárban pedig 57 meccsen lépett pályára a hazájában a Rivadavia és a Maipú együtteseiben pallérozódó középső védő.

fotók: https://www.facebook.com/FCUCluj

 

A rovat legfrissebb hírei