Eladta egyik legjobbját és rekordot döntött a Sepsi


Soha senkiért nem kapott még ennyi pénzt a háromszéki együttes.

Ugyan a legnagyobb bajnokságokban szeptember elsején ért véget az átigazolási időszak, egyes országokban ez kitolódott néhány nappal. Ezek közé tartozik Csehország is, így vált lehetővé, hogy a Sepsi OSK hétfőn eladta Andres Dumitrescut a Slavia Prágának. Az átigazolást kedd hajnalban jelentette be a két egyesület.

A 22 éves bal oldali védő az Arges, az olasz Padova és a svájci Team Vicino utánpótlás-csapatainak az érintésével került 2020 januárjában a Sepsihez, ahol szinte rögtön alapemberré vált: összesen 88 mérkőzésen lépett pályára, lőtt 2 gólt, kiosztott 6 gólpasszt, nyert két Román Kupát és két Román Szuperkupát.

A Slavia 1 millió eurót fizetett Dumitrescu játékjogáért, aminél többet a Sepsi még soha senkiért nem kapott. Az eddigi cúcstartó Pavol Safranko volt, a szlovák csatárért 700.000 eurót fizetett 2021-ben a dél-afrikai Malelodi Sundowns.

A cseh fővárosban Dumitrescunak azt a David Juraseket kell pótolnia, akiért a nyáron 14 millió eurót fizetett a portugál Benfica. A fiatal tehetség távoztával egyedül a 32 éves Jan Boral maradt a bal oldali védő pozíciójában.

A Slavia a második helyen végzett a tavaly a cseh bajnokságban az ősi rivális Sparta mögött, hét forduló után pedig e két csapat áll az élen holtversenyben, 18 ponttal. Dumitrescu új csapata az Európa Liga-csoportkörében is érdekelt, ahol a svájci Servette (a magyar válogatott Bolla Bendegúz csapata), a moldovai Sheriff Tiraspol és az olasz Roma lesz az ellenfele.

fotó: https://www.facebook.com/SKSlaviaPrahaFotbal

 

A rovat legfrissebb hírei