Ilyen későn még nem lőttek gólt az első félidőben Romániában Videó


A potyagólok és komikus védelmek napja volt Botosani-ban.

Vannak meccsek, amelyek egy-egy zseniális megoldás miatt maradnak emlékezetesek. És vannak olyanok, amelyek egy-egy hajmeresztő hiba miatt. A Botosani – Hermannstadt találkozón utóbbiból többet is láthattunk, a SzuperLiga 8. fordulójában rendezett találkozón végül 2:2-es döntetlen született.

Erdélyi helyzettel kezdődött az összecsapás, de Silviu Balaure közeli fejese nem találta el a kaput. A 22. percben Catalin Cabuz kapus mutatta be az első bakit, egy hazapassz után a tőle két méterre álló Jean-Armel Droléhoz passzolt, az elefántcsontparti csatár pedig közelről megszerezte a vezetést a Botosani-nak (1:0). Cabuz biztosan nem ilyen bemutatkozásra számított visszatérését követően…

Na de az ellenfél védelme sem volt a toppon! A 29. percben még csak nézték, amint Daniel Paraschiv az ötösön senkitől sem zavartatva átveszi a labdát, kapura fordul és belövi (1:1). Az első félidő ráadásának 11. percében (!) azonban Razvan Dican nagyon rosszul mozdult ki a kapujából, Alexandru Tiganasu pedig csak kísérte Paraschivot, aki az üres kapuba bólintott (1:2). Ilyen későn még nem lőttek gólt az első félidőben a román élvonalban…

A szilveszteri műsor ezzel azonban még korántsem ért véget, az 53. percben ugyanis Mihai Butean passzolt röviden haza, Drolé lecsapott a labdára, de Cabuz lábbal védeni tudott. A játékszer azonban Gabriel David elé került, aki 19 méterről az üressé vált kapuba emelte a lasztit (2:2).

Cabuznak akadt még két nagy védése, a második félidő viszont a kiállítások miatt (is) maradt emlékezetes: a 68. percben Drolé kapott pirosat egy durva becsúszás után, a 92. percben pedig a japán Mino Szota kapta meg második sárgáját és egyenlítette ki a létszámot a pályán.

Döntetlenjével a Hermannstadt a 8. a tabellán.

A rovat legfrissebb hírei