Parádés hosszabbításos góllal nyert a Sepsi Videó


Remekeltek a kapusok az erdélyi derbin, a 93. percben azonban már nem volt apelláta.

A Sepsi csapata nyerte meg a labdarúgó SzuperLiga 8. fordulójának erdélyi derbijét, miután Adnan Aganovic pazar szabadrúgásával 1:0-ra legyőzte az Aradi UTA gárdáját. Hat bajnoki (kettőt elhalasztottak) és hat európai kupameccs után a háromszékiek még mindig veretlenek. Niczuly Roland természetesen ezúttal is végig a pályán volt, Varga Rolandot pedig a 60. percben cserélték le.

Pont Varga volt a meccskezdet legaktívabb játékosa, az egykori magyar válogatott szélső előbb kapu fölé durrantott egy életerős lövést, majd ő indította Bogdan Otelitát, akinek a passzából Pavol Safranko lőtt ideális helyzetből kapura, de Florin Iacob védeni tudott. A másik oldalon Godberg Cooper rázta le magáról a védőket, de lövése után a labda a lécen csattant.

A szünet után előbb Niczuly tolta léc fölé Andrej Fábry szabadrúgását, majd a másik kapu előtt Branislav Ninaj az ötös sarkáról leadott kapáslövését védte hatalmas bravúrral Iacob: a gólvonalon szedte össze a labdát. Fábry még próbálkozott egyszer, de Niczuly ezúttal is útját állta. És amikor már úgy tűnt, nem születik gól a meccsen, a 93. percben Adnan Aganovic vállalt el egy szabadrúgást és gyönyörű ívben lőtt a sorfal fölött a kapuba jó 20-21 méterről (1:0).

A győzelem mellett további fontos hír a Sepsi hívei számára, hogy bemutatkozott a csapatban Gabriel Debeljuh: a Kolozsvári CFR-től sérülten igazolt horvát csatár a 60. percben Varga helyére állt be.

Két döntetlen után tudott ismét nyerni a Sepsi, megszerezve szezonbeli harmadik győzelmét ugyanennyi döntetlen mellett, így a bajnoki tabella 6. helyén áll. Az UTA számára viszont ez volt a 4. vereség egy döntetlen és két győzelem mellett, így a tabella 14. helyén szerénykedik.

fotó: https://www.facebook.com/osksepsi

 

A rovat legfrissebb hírei