A CFR Olaszországból, az UTA Ausztriából igazolt


Mindkét tehetség szerepel a válogatott látókörében.

Egy-egy, külföldön szereplő fiatal román játékos leigazolását jelentette be kedd este a Kolozsvári CFR és az Aradi UTA csapata: a Fellegvárba Matei Ilie, a Maros-partra pedig Denis Lungu szerződött.

Matei a Ceahlaul Piatra Neamt nevelése, aki 14 évesen került az olasz Sesto Giovanilihez, majd szerepelt a Padova és a Hellas Verona utánpótlásában. A most 20 éves belső védő az idei szezonban pályára lépett a Padova színeiben az Olasz Kupa két meccsén a felnőttek között.

Razvan Savához és Robert Filiphez hasonlóan Matei is tagja az U20-as román válogatottnak, leigazolásával pedig a CFR folytatja az Olaszországban született, vagy oda fiatalon kikerült játékosok hazacsábítását: Matei, Sava és Filip mellett ezt az utat járta meg Vasile Mogos, Luca Mihai és Daniel Birligea is.

Spanyolországban született kapus Aradon

Az Aradi UTA Denis Lungu leigazolását jelentette be. A 20 éves kapus a spanyolországi Vinaros városában született, de a német Traunreut, majd az osztrák SAK 1914, Kuchl és Grödig csapataiban nevelkedett. A 190 centiméter magas hálóőr a román utánpótlás-válogatottak több korosztályában is pályára lépett.

fotók: https://www.facebook.com/cfr1907 / https://www.facebook.com/uta1945arad

 

A rovat legfrissebb hírei