Hazai BL-selejtező-tornára készül a Nagyvárad


A négy magyar játékost is soraiban tudó csapatra három kemény meccs vár a hétvégén.

A hétvégén elkezdődik a 2023-2024-es szezon a Nagyváradi VSK férfi vízilabda-csapata számára is, a fiúkra ugyanis péntek és vasárnap között három LEN Bajnokok Ligája-selejtezőmérkőzés vár hazai pályán, a Ioan Alexandrescu medencében.

A Vancsik Leventét, Szabó Istvánt, Czenk Ferencet és Belényesi Dávidot is soraiban tudó, 9-szeres román bajnok Nagyvárad péntek délután a horvát Primorje Rijekával, szombaton az olasz CC Ortigiával, vasárnap pedig a görög Vuljagmenivel csap össze. A csoportból az első helyezett lép tovább, a többiek az EuroKupában folytatják nemzetközi szereplésüket.

A BL-párharcokat megelőzően Ciprian Cimpean edző elmondta, örül, hogy minden posztra jut két játékos, mégsem teljesen elégedett: „Nem vagyok teljesen elégedett azzal, amit a keret kialakításakor elértünk, de úgy gondolom, a legjobb csapatunk van, figyelembe véve a piacon lévő, elérhető játékosokat”. A mester ugyanakkor azt is elárulta, még egy védőt szeretne.

A nyáron a Nagyvárad Radoszlav Filipovics kapussal, továbbá Filip Gardaseviccsel, Petar Velkiccsel és Belényesi Dáviddal erősítette meg keretét. A csapatban jó néhány nagyváradi játékos található: Raul Gavriș, Szabó István, Bogdan Remeș, Czenk Ferenc, Darian Luncan, Nichita Ilisie. A szezon során nagy szükség lesz a rutinosabb játékosok, Tiberiu Negrean, Mihnea Gheorghe, Vlad Dragomirescu és Vancsik Levente tapasztalatára, valamint a fiatalok, a saját utánpótlásból felkerültek, Marcu Szilágyi (kapus), Ianis Soponar, Andrei Marinescu, Mihai Fitero lelkesedésére.

A Nagyvárad hétvégi BL-programja:
péntek: 19.45 – Nagyvárad – Primorje Rijeka
szombat: 18.45 – Nagyvárad – CC Ortigia
vasárnap: 11.45: Nagyvárad – Vuljagmeni

fotó: www.facebook.com/CSMOradeaPolo

 

A rovat legfrissebb hírei