Román Kupa: A Sepsi könnyű, a CFR nehéz csoportba került


Újra lesz kolozsvári derbi a csoportban, amelynek háromnegyede ugyanaz, mint tavaly.

Szerda délután a Román Labdarúgó Szövetség (FRF) székházában kisorsolták a Román Kupa 2023-2024-es szezonja csoportkörének összetételét. Első ránézésre elmondható, a címvédő Sepsi és a Hermannstadt könnyű, a Kolozsvári CFR és városi riválisa pedig pokoli nehéz csoportba került.

A Román Kupa csoportküzdelmeiben 24 csapat vesz rész. A tavalyi szezon első nyolc helyezettje, tehát a Farul, a FCSB, a Kolozsvári CFR, a CSU Craiova, a Rapid, a Sepsi, a Petrolul és a FCU Craiova kiemeltként csak most csatlakozik a sorozathoz, a többiek selejtezőkön jutottak el idáig.

A 24 csapatot a szervezők négy darab 6 csapatos csoportba sorolták, de – akárcsak tavaly – nem játszik mindenki mindenkivel.

A címvédő Sepsi az A csoportba kapott besorolást másik három erdélyi csapat, a Hermannstadt, a Vajdahunyadi Corvinul és a Pécskai Profresul, valamint a Petrolul és a Chindia Targoviste mellé. Ezzel együtt Niczuly Roland, Varga Roland és Kecskés Ákos csapata csak a Hermanstadttal, a Vajdahunyaddal és a Petrolullal csap majd össze. Ez utóbbi gárda tavaly is ugyanabban a csoportban volt, mint a Sepsi. A szintén élvonalbeli Hermannstadt a Sepsi mellett a harmadik osztályú Pécskával és a második osztályú Chindiával mérkőzik majd meg.

Ha az A csoportot nevezhetjük a legkönnyebbnek, akkor a B a legnehezebb: itt található a két kolozsvári gárda, a CFR és az Universitatea, továbbá a Rapid, a Botosani, a CSA Steaua és az Alexandria. Érdekesség, hogy a CFR, az U, a Rapid és az Alexandria tavaly is ugyanabban a csoportban szerepelt.

A rendszer abszurditása ebben a csoportban mutatkozik meg a leginkább, amíg ugyanis a CFR játszik az Alexandria mellett az U és a bajnoki címre hajtó Rapid ellen, addig az U a kolozsvári derbi mellett az élvonalban a bennmaradásért küzdő Botosani és a második osztályú CSA Steaua csapataival csap össze.

A C csoportban két erdélyi csapat, a harmadik osztályban vitézkedő Zilah és Nagyvárad mellé az egyaránt élvonalbeli FCU Craiova, a FCSB, az Otelul Galac és a Dinamo került – de a román örökrangadó elmarad.

A D csoportban az UTA Arad mellé a bajnoki címvédő Farul, továbbá a CSU Craiova, a Voluntari, a Gloria Buzau és a Tunari került. Az aradiak a Buzauval, a CSU Craiovával és a Voluntari-al meccselhetnek majd,

A csoportokból az első két helyezett jut majd tovább, a negyeddöntők ága pedig A-B, illetve C-D csoport.

A csoportkör teljes programja itt tekinthető meg!

fotók: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei