Kanadai-olasz szakember a Sportklub élén


Négy nappal a román jégkorong-bajnokság kezdete előtt.

 Két fontos információval rukkolt elő a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata a szeptemberi hónapba lépve. A legfontosabb, hogy a kék-fehérek szakvezetése megtalálta az új vezetőedzőt a kanadai-olasz Bradley Gratton személyében.

 
Az 53 esztendős szakember játékosként Észak Amerikában az ECHL-ig vitte, de számos európai klubban is megfordult. Edzői pályafutását is a tengerentúli harmadik ligában kezdte, mint másodedző Arkansasban. Vezetőedzőként első nagy sikere a dán U20-as válogatottal volt, akiket 2013-ban a bronzéremig vezetett a világbajnokságon. Felnőtt dán, francia és német ligákban edzősködött. A legutóbbi idényben az Alpesi Ligában érdekelt Meran/Merano csapatát dirigálta.
A Csíkszeredai Sportklub tájékoztatása szerint a csapat a hosszas nyári alapozást követően elkezdi a jeges edzések sorozatát, sőt a Háromszéki Ágyúsok ellen felkészülési meccset is lekötöttek.
 
A Sportklub számára igencsak rövid lesz a jeges felkészülési idő az első meccsig, hiszen a román bajnokság a tervek szerint szeptember 8-án kezdődik, amikor a kék-fehérek a Sapientia U23 csapatát fogadják hazai környezetben pénteken és szombaton. Ugyancsak pénteken és szombaton a Bukaresti Steaua a Brassói Coronát fogadja.
 
Fotó: vogesmatin.fr

A rovat legfrissebb hírei