Amerikai és kanadai hátvéd a Sportklubnál


Két legyet egy csapásra.

 Egy 26 esztendős amerikai és egy 31 esztendős kanadai hátvéddel erősítette meg keretét a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata Joe Masonius, valamint Troy Rutkowski személyében.

Masonius pályafutása során végig a tengerentúlon szerepelt az NCAA-ban, az ECHL-ben, de három mérkőzés erejéig az AHL-ben is bemutatkozhatott az Utica Comets együttesében. Pályafutása legnagyobb sikere a 2013/2014-es idényben volt, amikor az Egyesült Államok válogatottjával világbajnoki aranyat szerzett. Masonius a pályafutása 174 ECHL-meccsén 12+42 pontot gyűjtött, valamint 442 büntetéspercet szedett össze.  A legutóbbi idényben a Fort Wayne Komets csapatát erősítette, ahol 61 meccsen lépett jégre és 13 pontja mellett 162 (!) büntetőpercet ítéltek meg ellene. A védő már Csíkszeredában készül a csapattársakkal. Saját játékával kapcsolatban a következőt mondta: „Védekezésben kimagaslóan jó vagyok, de támadásban sem vagyok rossz! Szeretem a testjátékot, és kiállok keményen a csapattársaimért.”
 
Troy Rutkowski 2016-ig a tengerentúlon jégkorongozott, három szezonban is jégre lépett az AHL-ben, ahol 30 mérkőzésen három gólt lőtt és két gólpasszt jegyzett. A legutóbbi hét idényt Európában töltötte, megfordult Norvégiában, Ausztriában és a német másodosztályban, míg legutóbb az ICEHL-es Asiagót erősítette, 50 találkozón 4+11 pontot szerzett. Rutkowski egyébként a kanadai válogatott U18-as világbajnoki arannyal büszkélkedhet.

A rovat legfrissebb hírei