Nagy Attilát ismeri el a nemzetközi szövetség elnöknek


Egy szövetség létezik, mindaddig, amíg…

 Állásfoglalást közölt a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) a Román Jégkorong Szövetség körüli dilemmákban. Az átirat értelmében, mindaddig, amíg más jogerős bírósági ítélet nem születik, a Nagy Attila Ferenc által vezetett szakszövetséget tartják jogosnak az Alexandru Halaucaval vezetettel szemben.

„2023. szeptember 6-án Matti Nurminen, a Nemzetközi Jégkorong Szövetség főtitkára levélben osztotta meg az IIHF hivatalos álláspontját a Román Jégkorong Szövetség körül kialakult bizonytalanságok kapcsán. A levél címzettjei között a korábbi elnök, Alexandru Hălăucă és jómagam szerepeltünk. Matti Nurminen világossá tette, hogy az általuk lefolytatott vizsgálat, a rendelkezésre álló dokumentumok, illetve az RJSZ szabályzata alapján az április 6-i közgyűlés határozata érvényes. Eszerint a Román Jégkorong Szövetség elnöke Nagy Attila-Ferenc. Az IIHF hivatalos érvelése szerint az új vezetőség szeptember 21-re várható bírósági regisztrációja csak egy adminisztratív formaság, ennek hiánya sem jelenti, hogy ne történt volna vezetőségváltás a szövetség élén. Az RJSZ statútumának 36. bekezdése ugyanis leszögezi, hogy a közgyűlés határozatai a közgyűlés által meghatározott időponttól számítva hatályosak és kötelező érvényűek. Az új vezetőséget április 6-án választotta meg a közgyűlés, így az IIHF álláspontja szerint a bíróságnak adminisztratív kötelessége, hogy regisztrálja azt.” – fogalmaz Nagy Attila.
 
Az átirat utolsó bekezdésében az IIHF által közölt levélben ugyanakkor az áll, hogy amennyiben egy más jogerős bírósági döntés születik, akkor azt a Nemzetközi Jégkorong Szövetség figyelembe fogja venni.

A rovat legfrissebb hírei