Belényesi hiába talált be minden meccsen, a Nagyvárad kizuhant a BL-ből


Már ismert az EuroKupa selejtezőcsoportjának összetétele is.

Mindhárom mérkőzését elveszítette a hétvégén hazai pályán rendezett Bajnokok Ligája selejtezőcsportban a Nagyváradi VSK férfi vízilabda-csapata, így az utolsó helyen végzett. Ennek ellenére az együttes nem búcsúzott az európai kupáktól. Az erdélyiek egyik legjobbja a nyáron igazolt Belényesi Dávid volt, aki a csapatból egyedüliként talált be mindhárom találkozón.

Belényesi mellett Vancsik Leventével, Szabó Istvánnal és Czenk Ferenccel kiálló Nagyvárad pénteken a horvát Primorje Rijeka ellen kezdte a selejtezőt. A vendégek az első két negyedet megnyerték 3:2-re és 3:1-re. A harmadik játékrészben a hazaiak faragni tudtak a hátrányukból (2:1), az utolsó negyedet viszont ismét a horvátok hozták 3:2-re, így végül 10:7-re nyertek a vendégek. A hazaiaknál Mihnea Gheorghe és Petar Velkics 2-2 gólt lőtt, Vlad Dragomirescu, Filip Gardasevics és Belényesi Dávid pedig egyet-egyet.

A második mérkőzésen, szombaton a CC Ortigia következett, az olaszok pedig nagyon simán, 14:7-re nyerni tudtak. Ugyan az első negyedet még a Nagyvárad nyerte 4:3-re, a folytatásban már esélyük sem volt: 3:1-re, 6:2-re és 2:0-ra húzták be a játékrészeket a taljánok. Gardasevics ezen a találkozón 3-szor volt eredményes, rajta kívül pedig Belényesi és Mihnea talált be.

Ezen a találkozón eldőlt, hogy a Nagyvárad nem végez a csoport élén és nem jut tovább, a görög Vouliagmeni ellen pedig az is biztossá vált, hogy a kvartett utolsó helyén zárnak az erdélyiek. A vasárnapi találkozón végképp nem volt esélye a hazaiaknak, akik Belényesi menetrendszerű gólja, továbbá Vancsik Levente, Tiberiu Negrean, Bogdan Remes és Velkics találatai ellenére is 14:5-re kikaptak.

Folytatás az EuroKupában

Csoportutolsó helye ellenére a Nagyváradi VSK folytathatja útján az európai kupákban, méghozzá a LEN EuroKupában. Kétfőn pedig, az Izraelben megtartott sosroláson az is kiderült, hogy a szerb Radnicski Kragujevac, a horvát VK Solaris és a régi ismerős Primorje Rijeka lesz a Körös-partiak ellenfele. A selejtezőcsoport házigazdája Rijeka lesz, a mérkőzéseket pedig szeptember 22-24. között rendezik.

A Román Kupával indul a hazai idény

Addig is elkezdődik a belföldi idény is, méghozzá a Román Kupával. A tornára 8 csapat jelentkezett, a házigazda pedig a nagyváradi Ioan Alexandrescu úszoda lesz szeptember 22. és 24. között. A megmérettetésre három erdélyi csapat nevezett be: az egyaránt nagyváradi VSK és CSU, továbbá a Kolozsvári Politehnica.

Pénteken a Rapid – Hello Sport, Dinamo – Kolozsvár, Nagyváradi VSK – Sportul Studentesc, Steaua – Nagyváradi CSU mérkőzésekkel kezdődik a sorozat. Szombaton a párosítások győzetesei illetve vesztesei kezdik meg a helyosztókat: az 1. páros csapatai a 3. pároséval, a 2. páros együttesei pedig a 4. párosaival csap össze. Vasárnap következnek a helyosztók és természetesen a döntő.

fotó: https://www.facebook.com/CSMOradeaPolo

 

A rovat legfrissebb hírei