Töretlen Szeghalmiék dominanciája, ismét az övék a kupa


A Steaua megvédte címét Nagyváradon, noha a Rapid rendesen megszorongatta az ősi riválist.

Megvédte címét a női vízilabda Román Kupában a Steaua csapata, miután a Szeghalmi Krisztinát (fotó) is soraiban tudó bukaresti gárda mindhárom meccsét megnyerte Nagyváradon.

A Crisul úszodában rendezett tornára négy csapat nevezett be: két bukaresti, a Steaua és a Rapid, valamint két erdélyi, a Nagyváradi CSU és a Vajdahunyadi Unirea. A kiírás szerint mindenki játszott mindenki ellen, a körmérkőzések után pedig a legtöbb pontot szerzett csapat vitte el a trófeát. Ugyan ezzel elveszett a kupára jellemző feeling, a szervezőknek volt annyi dramaturgiai érzéke, hogy a tulajdonképpeni döntőben a Szeghalmival felálló Steaua és a Nagy Debóra Júliát soraiban tudó Rapid az utolsó fordulóban nézett farkasszemet egymással.

A két nagy addig ugyanis mindenkét meccsét megnyerte. Az első fordulóban a Steaua 27:8-ra lépte le a házigazda Nagyváradi CSU-t: a fővárosiak soraiban Szeghalmi 6 gólt dobott, az erdélyiek csapatában pedig Csáki Olívia 3-t, Bíró Dorottya pedig egyet. Rajtuk kívül Alföldy Boglárka, Sucigan Brigitta, Tamás Antónia és Lőrincz Jázmin is medencébe szállt a Körös-parti együttesben. Szintén az első napon Nagy Debóra két góljának is köszönhetően a Rapid 21:9-re intézte el a Vajdahunyadot.

A második játéknapon a Rapid 25:8-ra verte a Nagyváradot, Nagy ezúttal is két gólt lőtt. A Steauának sem okozott gondot a Vajdahunyad, 15:7-re intézte el a katonacsapat a női víazilabda térképén újonnan megjelenő dél-erdélyi gárdát.

A harmadik fordulóban aztán az erdélyiek összesapását Csáki és Bíró 2-2 gólja ellenére a Vajdahunyad nyerte, míg a mindenki által várt fővárosi derbi hatalmas csatát hozott. Szeghalmi és Nagy is 3-3 góllal segítette saját csapatát, a végén viszont előbbi örülhetett, hiszen a Steaua 14:13 arányban legyűrte a Rapidot, ezzel megvédve címét a Román Kupában.

Mivel az előző szezonnak nagy reményekkel nekivágó Dinamo az idény végén megszünetette a női szakosztályát, így a 2023-2024-es bajnoki idény a Steaua és a Rapid párharcára szűkül majd le, ami nem túl jó propaganda a roman női vízilabdának.
 

A rovat legfrissebb hírei