Románia Corbuval és Szilágyival a soraiban is előnyből kapott ki


Mindkét magyarországi légiós a kezdőcsapat tagja volt a válogatottban.

Nem alakult valami jól a keddi nap a román labdarúgó utánpótlás-válogatottak számára: hiába szerzett ugyanis vezetést az U21-és és az U20-as együttes is, a végén mégis Albánia, illetve Portugália hagyta el a pályát győztesen. A nagyoknál Marius Corbu, a fiatalabbaknál pedig Szilágyi Szabolcs egyaránt tagja volt a kezdőcsapatnak.

Az U21-es válogatott Albániában kezdte az Európa-bajnoki selejtezősorozatot. A gól nélküli első félidő után Constantin Grameni (46.) és Andrei Borza (58.) gyorsan két gólos előnyt szerzett a vendégeknek. Csakhogy az albánok nem adták fel és a hajrában fordítani tudtak Cristian Shpendi (62., Empoli), Medon Berisha (71., Lecce) és Adrion Pajaziti (89. Fulham) góljaival.

A Puskás Akadémia légiósa, Marius Corbu (fotó fent, 12-es számú mezben) végig a pályán volt, a román kaput pedig a Kolozsvári CFR hálóőre, Razvan Sava védte. Utóbbi csapattársa, Robert Filip a 75. percben lépett pályára az Aradi UTA sztárjával, Rares Poppal egyetemben. Ovidiu Perianu (Kolozsvári Universitatea) és Alexandru Rosca (Sellenberk) a kispadon maradt.

Az E csoportban Románia és Albánia mellett Svájc, Finnország, Montenegró és Örményország található még.

Szilágyi csapattársa már a 8. másodpercben betalált

Elképesztő módon kezdődött az U20-as felkészülési mérkőzés Portugáliában, a 8. másodpercben ugyanis Stefan Dutu felszabadító rúgása után a labda átszállt a pálya fölött, átpattant a kapuson és a hálóban kötött ki. Sokáig vezetett is a Szilágyi Szabolcsot a 92. percig soraiban tudó román csapat, csakhogy Herculano Nabia (Empoli) a 86. percben egyenlített, Nuno Felix (Benfica) pedig a 98. percben a győzelmet is megszerezte a luzitánoknak.

Három nappal korábban a román együttes 2:0-ra legyőzte Csehországot, a budapesti Vasasban játszó Szilágyi (fotó, lent, 18-as számú mezben) azon a találkozón végig a pályán volt.

fotók: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei