Sikeres budapesti kiszállás


Elégedett Zorán Mikes.

A Zoran Mikes irányította Sepsiszentgyörgyi Sepsi SIC női kosárlabdacsapata Budapestre utazott, hogy két felkészülési mérkőzést vívjon a TFSE-MTK együttesével. A háromszéki kosarasok az első két felkészülési mérkőzésüket sikeresen abszolválták. A TFSE-MTK csapat vendégeiként az első mérkőzésen 65-77, majd a második mérkőzést, majdnem az előzőt lemásolva 64-77-re nyerték meg.

Hasznosnak bizonyult a budapesti kiszállás az Euroliga selejtezőre készülő csapatnak, mivel az edzői stáb felmérte a játékosok jelenlegi állapotát és képességeit, valamint a tudják melyek azon a dolgok, amiken javítaniuk kell a TTT Riga ellen mérkőzésig.

A kiszállást követően Zoran Mikes értékelte a felkészülési mérkőzéseket:

– Két felkészülési mérkőzést játszódtunk Budapesten, a TFSE-MTK csapata ellen. Arra szerettük volna használni ezeket a mérkőzéseket, hogy minden játékosunk játéklehetőséget kapjon. Talán ezért is volt hullámzó a teljesítményünk mindkét mérkőzésen. Összességében voltak jó és rossz megmozdulások is, amiket ki kell javítanunk. Ebben a periódusban nem tudjuk megmutatni a csapat igazi értékét, mivel ezek voltak az első meccseink, amiket játszódtunk. A játékosok is kicsit fáradtak ezért nem tudtak teljes intenzitással kosarazni.

Véleményem szerint jó a csapat, van bennük bizonyítási vágy. Vannak hibák, amelyeket ki kell javítani, de látom a pozitív jeleket is, amiken tudunk dolgozni. A lányok hamarosan készen állnak majd, hogy 10 nap múlva az Euroliga selejtezőben küzdjenek. Ennek a csapatnak van esélye, de mindössze két hét felkészülés után elég nehéz pontosabb előrejelzést adni a jövőről. Lépésről lépésre haladunk, és majd meglátjuk mit érünk el.  – fogalmazott Zoran Mikes.

Fotó: Sepsi-SIC / facebook

A rovat legfrissebb hírei