Tizenöt meccs után kikapott a Sepsi Videó


Újabb magyar válogatott játékos mutatkozott be a háromszéki csapatban, de ő sem tudott segíteni.

 A román labdarúgó SzuperLiga 9. fordulójában megtörtént, aminek előbb-utóbb meg kellett történnie: vereséget szenvedett a Sepsi! A háromszékiek 15 meccses sorozatának a CSU Craiova vetett véget, amely hazai pályán 2:1-re nyerni tudott. A Sepsiben bemutatkozott a magyar válogatott Kecskés Ákos, aki a szünetben állt be, míg a szintén magyar válogatott Varga Roland a 61. percben léphetett pályára. A kaput természetesen ezúttal is Niczuly Roland védte.

A mérkőzés nem is kezdődhetett volna rosszabbul a Sepsi számára, egy magas letámadási kísérlet során ugyanis Jonathan Rodriguez elpasszolta a labdát, a CSU villámgyors kontra végén pedig már 48 másodperc elteltlével megszerezte a vezetést, miután Jovan Markovicnak már csak be kellett lőnie a labdát hálóban (1:0).

Szinte hihetetlen, de a 14. percben egy másik eladott labda után lőhetett kapura Lyes Houri. A Fehérvár FC-ben is megforduló francia volt a mérkőzés legjobbja, hiszen azok után, hogy az első gólt önzetlenül lekészítette, a 28. percben védhetetlenül lőtt 18 méterről Niczuly kapujába (2:0). Az akció abból indult, hogy a másik kapu előtt nem sikerült lövéssel befejezni az akciót, a Craiova pedig villámgyorsan lekontrázta a Sepsit.

A 42. percben aztán végre eredményre vezetett a magas presszing, a kezdőkörben történt labdaszerzést két gyors passz követte és Marius Stefanescu szépíteni tudott (2:1).

A szünet után egy szóló végén Markovic növelhette volna csapata előnyét, majd az 59. percben váratlan ajándékot kapott a Sepsi: utolsó emberként elkövetett szabálytalanság miatt Juraj Badelj a kiállítás sorsára jutott. Több, mint fél órát játszott tehát emberelőnyben a Sepsi, ám ezzel nem tudott élni, így a CSU Craiova 2019. áprilisa után tudta ismét legyőzni hazai pályán a háromszékieket.

A Sepsi legutóbb május 20-án szenvedett vereséget, amikor 2:1-re kikapott a Kolozsvári CFR-től. Azóta 7 bajnokit és 15 tétmérkőzést vívott meg veretlenül.

A folytatásban vasárnap délután 17.00 órakor a Hermannstadt a Voluntarit fogadja, hogy aztán a fordulót hétfő este 21.30-as kezdettel a CFR zárja hazai pályán a Petrolul ellen.

fotó: https://www.facebook.com/UCVOficial 

A rovat legfrissebb hírei