Elképesztő: 4 gólos előnyt adott le a Nagyvárad a Román Kupa döntőjében


A négy magyar játékossal felálló erdélyiek hazai pályán bukták el a döntőt.

Fél kezüket már a Román Kupán érezhették a Nagyváradi VSK férfi pólósai, amikor a negyedik negyed közepén már négy góllal is vezettek, mégis a Steaua örülhetett a végén, amely nem csak egyenlíteni tudott 10:10-re, de a büntetődobásokkal végül meg is nyerte a trófeát.

A Román Kupa tornájának a nagyváradi Ioan Alexandrescu Uszoda adott otthont, a megmérettetésre 8 csapat nevezett be. Ők pénteken játszották a negyeddöntőket, szombaton került sor az elődöntőkre, illetve az első helyosztókra, vasárnap pedig az utolsó helyosztókra, beleértve a döntőt is.

A várakozásoknak megfelelően a Nagyváradi VSK magabiztosan menetelt a fináléig. Pénteken előbb 26:6-ra győzte le a házigazda a Sportul Studentesc együttesét Belényesi Dávid 4, Vancsik Levente 2 és Szabó István 1 góljának is köszönhetően, majd az elődöntőben simán verték a Rapidot is 19:8-ra, amihez Belényesi 3, Vancsik 2, Szabó pedig egy góllal járult hozzá.

Az sem jelentett meglepetést, hogy a másik ágon a Steaua jutott a döntőbe, miután előbb 20:7-re legyőzte a többek között Forrai Károllyal, Hasas Rolanddal, Csató Balázzsal, Rikk Dáviddal és Tokai Márkkal felálló Nagyváradi CSU-t, majd az elődöntőben 10:9-re a Dinamót.

A döntőben remekül kezdett a Nagyvárad, az első negyed végén 3:2-re, a második végén viszont már 6:2-re vezetett. A harmadik negyed viszont már a Steauáé volt (3:1), de így is 7:5-ös erdélyi fórral fordultak az utolsó negyedre. Mi több, egy gyors góllal már 9:5-re vezettek a hazaiak. Ugyan ezt követően a Steaua hármat dobott zsinórban és feljött 9:8-ra, egy újabb nagyváradi találat után ismét kettő (10:8) volt a VSK előnye. Csakhogy a Steaua egyenlíteni tudott, a Nagyvárad pedig nem élt a találkozó utolsó pillanataiban kapott emberelőnnyel….

Következhettek a büntetődobások, amelyek során a Nagyvárad játékosai kétszer is hibáztak, így végül a Steaua nyerte meg a Román Kupát, akárcsak egy héttel ezelőtt a nők mezőnyében.

A nagyváradiak csapatából Filip Gardasecics 6, Gheorghe Mihnea 2, Belényesi Dávid, Tiberiu Negrean, Petar Velkics, Vlad Dragomirescu és Nicolae Ilisie 1-1 alkalommal volt eredményes a döntőben, de ez is kevés volt ahhoz, hogy a Czenk Ferencet is soraiban tudó együttes megnyerje a trófeát.

Érdekességként meg kell jegyeznünk, hogy a mezőnyben két friss kupagyőztes is szerepelt! Két héttel ezelőtt rendezték ugyanis az első Román Kupát strandvízilabdában, amelyet a Csató Balázs, Daniel Turculet, Flavius Popa, Tommaso Insinna, Cosmin Popa, David Moca és Adrian Pascaluta összetételű Nagyváradi CSU nyerte.

Íme a férfi vízilabda tornájának eredményei:
negyeddöntők:

Dinamo – Kolozsvári Poli 35:6
Rapid – Hello Sport 18:4
Nagyváradi VSK – Sportul Studentesc 26:6
Steaua – Nagyváradi CSU 20:7

helyosztók, szombat
Sportul Studentesc – Hello sport 13:5
Nagyváradi CSU – Kolozsvári Poli 19:7
Nagyváradi VSK - Rapid 19:8
Steaua-Dinamo 10:9

Helyosztók, vasárnap:
7. helyért: Kolozsvári Poli – Hello Sport 13:5
5. helyért: Nagyváradi CSU – Sportul Studentes 13:4
3. helyért: Dinamo – Rapid 10:9
döntő: Steaua – Nagyváradi VSK 10:10, 14:13 büntetőkkel

A Román Kupa végeredménye:
1. Steaua, 2. Nagyváradi VSK, 3 Dinamo, 4. Rapid, 5. Nagyváradi CSU, 6. Sportul Studentesc, 7. Kolozsvári Poli, 8. Hello Sport

fotók: www.facebook.com/CSMOradeaPolo / www.facebook.com/FederatiaRomanadePolo

 

A rovat legfrissebb hírei