Csíkszeredai bravúr: Legyőzték a bajnokot!


Gyulafehérváron verték a Kolozsvári U-t.

Nagyszerű teljesítményt nyújtott és idegenben győzte le a Kolozsvári U Olimpia együttesét az FK CSíkszereda női csapata. A győztes találatot Tóbik Melánia szerezte a Gyulafehérváron lejátszott találkozón.

Mindeddig nem sok sikerélményt élhetett át a csíkszeredai női csapat a Kolozsvári U Olimpiával szemben. A női labdarúgás utóbbi évtizedének hazai egyeduralkodó együttese ellen az előző szezonban pontot sem tudtak szerezni, ráadásul a Románia Kupában is a fekete-fehérek jelentették a végállomást.

Azonban a csíki klubnál is új dimenzióba került a női labdarúgás, ennek jegyében a felnőtt együttes kerete is jelentősen átalakult a nyár folyamán. Ennek jele volt, hogy az első bajnoki fordulóban csupán erős bírói segédlettel győzte le őket a Temesvár együttese, a második játéknapon pedig magabiztos győzelemmel folytatták szereplésünket a Banat Girls ellenében.

Szombaton Gyulafehérváron, a Kolozsvári U várt Kollár Péter lányaira. Antal Anitáék bátor játékkal rukkoltak elő, és a második félidő első negyedórája végén szerzett találattal elhozták a három bajnoki pontot. A gól szöglet után született. A jobb oldali sarokrúgás után Bartalis tette remekül középre a labdát a hosszú oldalról, Tóbik Melánia pedig középről magabiztosan helyezett a hálóba.

Női Superliga, alapszakasz 3. forduló
Kolozsvári U Olimpia – FK Csíkszereda 0–1 (0–0)
Gólszerző:
Tóbik Melánia (58.).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei