Gól nélküli döntetlen


Élvezetes döntetlen.

Gól nélküli döntetlennel folytatta szereplését a bajnokságban az FK Csíkszereda második ligás csapata. Küzdelmes, jó iramú mérkőzésen egy pontot tartottak otthon a Mioveni ellen.

Szép számban érkeztek az FK-szurkolók az összecsapásra, mintegy 800 néző gondolta úgy, hogy a helyszínen biztassa a fiúkat. Az elmúlt két szezont az első osztályban töltő CS Mioveni érkezett ezen a borongós, őszies napon Csíkszeredába.

Jó ritmusban kezdték a hazaiak mérkőzést, örvendetes volt látni a kezdőcsapatban helyet kapó két új igazolás, Nistor Ákos és Bloj Erwin harcos játékát.

Ennek ellenére egy védelmi megingást követően a hetedik percben a csíkiak hálójába került a labda, ám lesállás előzte meg a találatot, így maradt a 0–0. A tizedik percben ismét egy labdavesztés után veszélyeztetett a vendég együttes, ám mellé gurították a ziccert. Egyre többet birtokolta az FK a labdát, fölényük szögletekben mutatkozott meg főképp. A 21. percben remek támadást vezettek, Nistor Ákos adott jó passzt a jobb oldalon érkező Bloj Erwinnek, aki állítgatás nélkül, mintegy hat méterről a rövid felső sarkot vette célba, nagyot mentett a vendégek kapusa, Croitoru.

Hét perccel később Nistor Ákos távoliját húzta le a vendég hálóőr, két minutummal később Csürös tornáztatta meg a kapust. A találkozó képére jellemző volt, hogy a Mioveni mindössze a 41. percben végezhette el az első sarokrúgást. Az első félidő úgy végződött, ahogy kezdődött, Mioveni lehetőséggel, ám Șerbănică lövése elsurrant a bal alsó sarok mellett.

A második 45 perc is zöld-sárga próbálkozással indult, ám újra az FK volt közelebb a gólszerzéshez. Az 55. percben egy Makrai lerántása nyomán megítélt szabadrúgás után Csürös fejelt zúgó felső kapufát. Igaz, a partjelző zászlója a magasba emelkedett, tehát lesállás előzte meg a lehetőséget. A hajrában több alkalommal is eldönthette volna az összecsapást a hazai csapat, ám Apro fejese mellé ment, Magyari középről leadott lövését pedig bravúrral mentette Croitoru.

Összességében közelebb állt az FK a győzelemhez a külső szemlélő számára bizonyára élvezetes, remek iramú mérkőzésen. Folytatás egy hét múlva a liga-újonc, CS Tunari otthonában.

Liga 2., alapszakasz 6. forduló
FK Csíkszereda – CS Mioveni 0–0

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei