Két vereséggel kezdte a Nemzetek Ligáját Románia – három magyar lánnyal a soraiban


A Ferencváros és a Diósgyőr légiósai végigjátszották mindkét meccset.

Két vereséggel kezdte a férfiak mintájára a nőknél is létrehozott és most bemutatkozó Nemzetek Ligáját a román női labdarúgó-válogatott, amely előbb Horvátországban kapott ki 2:1-re, majd hazai pályán 1:0-ra Finnország ellen, így a 2. csoport utolsó helyéről várja a folytatást.

Románia pénteken hiába szerzett vezetést a 20. percben Cristina Carp (, fotó, Young Boys Bern, Svájc) góljával, a szünet után Horvátország gyorsan fordítani tudott Ivana Rudelic (46.) és Petra Pezelj (53.) találataival.

Ezt követően kedd este már Románia volt a házigazda, az ellenfél pedig Finnország. Bukarestben mindössze egy gól esett, az pedig Eveliina Summanem lőtte, így a finnek 1:0-s győzelmével ért véget a találkozó.

A román keretben ezúttal három erdélyi magyar lány kapott helyet: Gődér Brigitta (Ferencváros) és Geréd Erika (Diósgyőr) mindkét találkozót végigjátszotta, míg Herczeg Andrea (FK Csíkszereda) Varasdon (Varazdin) a 83. percben lépett pályára, Bukarestben viszont nem kapott lehetőséget Cristian Dulca szövetségi kapitánytól.

Románia legközelebb október 27-én Szlovákiát látja vendégül. A csoportot a 6 pontos Finnország vezeti, Szlovákiának és Horvátországnak 3-3 pontja van (kettejük meccse áramkimaradás miatt félbeszakadt), Románia pedig egyelőre pont nélkül áll.

fotó: frf.ro

A rovat legfrissebb hírei