Kolozsvári tükörgyőzelem a Dambovita és a Vedea partján egyaránt


Mindkét kolozsvári gárda egy-egy második osztályú csapat otthonában tudott nyerni.

Két kolozsvári győzelmet hozott a labdarúgó Román Kupa első csoportkörének csütörtöki zárónapja, ráadásul a „kincses város” mindkét csapata ugyanazt az eredményt érte el: az Universitatea a CSA Steaua otthonában, Bukarestben, a CFR pedig Alexandriában nyert 3:1-re.

A napot az Universitatea kezdte, amelynek nem okozott gondot a hadsereg második osztályban sínylődő csapata: Alexandru Chipciu a 27. percben szerezte meg a vezetést, majd Filip Ilie a 34. és az 53. percben magabiztossá tette a kolozsvári előnyt. A végeredményt Alexandru Boiciuc állította be, aki a 65. percben talált be korábbi csapata ellen, megszerezve ezzel a Steaua becsületgólját. A meccs krónikájához hozzátartozik, hogy az erdélyiek csapatában bemutatkozott a napokban igazolt olasz Marco Fossati (fotó), aki egykor a Milan akadémiáján tanulta a sportág csínját-bínját.

Kissé másként alakult a mérkőség Alexandriában, a Vedea folyó partján ugyan a fiatal Alin Fica már a 3. percben megszerezte a evzetést a CFR-nek, de Mihai Stancu büntetőjével a második osztályú együttes a 35. percben egyenlíteni tudott. Karlo Muhar azonban még a szünet előtt visszaszerezte a vezetést, majd a pihenő utáni percben Mario Camora beállította a 3:1-es végeredményt. A CFR kapuját ezúttal Hindrich Ottó védte, az ellenfélnél pedig csereként beállt a „Fellegvárban” nevelkedett Adrian Gadea.

fotó: www.facebook.com/FCUCluj

 

A rovat legfrissebb hírei