Az előnyös játéka lett a Sportklub veszte


A GYHK után a csíkiakat is legyőzte a Corona.

Minden napra egy rangadó a jégkorong Erste Ligában, ahol ezúttal a Brassói Corona és a Csíkszeredai Sportklub nézett egymással farkasszemet. Ezúttal a Cenk alatt.

A kék-fehérek 6–3-as hazai vereséggel indították az idényt a címvédő Gyergyói HK ellen, míg a Corona legyőzte a piros-fehéreket.

Hamar, alig másfél perc után emberelőnybe került a Sportklub, ezt ugyan még kivédekezte a Corona, ám a kiegészülés után nem sokkal Péter Balázs egy újabb késleltetett kiállítás során már megszerezte a vezetést a vendégeknek (0-1). A harmad felénél Schaber is kapott egy két percet szövegelésért, az újabb vendégfórból nem született újabb találat, helyette a 14. minutum elején Valchar egyenlített (1-1). Nem volt feszültségektől mentes a rangadó, a 18. percben Boriszenko és Becze kapott egy párost, a játékrészt pedig Clarke menterdendszerű kiállítása zárta fejre irányulóért.

A fordulás után valamivel nyugodtabb mederben folytatódtak a dolgok, a meccs felénél azonban két újabb hazai kiállítás következett, megint a másodikat büntette meg a Sportklub: újfent Clarke volt a vétkes, kisbüntetését fél perc alatt használta ki az első Erste Liga-találatát megszerző izraeli-kanadai David Levin (1-2). Alig egy perccel később másodszor is egalizált a Corona: egy túl sok emberért kiosztott csapatbüntetés alatt a 19 éves Rokaly-Boldizsár Richárd szerezte meg első Erste Liga találatát (2-2). A 38. percben Sills egyéni megmozdulása után már 3-2 volt a hazaiaknak, a meccs során először vezettek a vendéglátók.

A záró periódus derekán ismét nehéz helyzetbe hozta magát a Brassó, gyors egymásutánban Pichét és Clarke-ot szórták ki a zebrák, a másfél percnyi 5 a 3 előtt az idejét is kikérte Brad Gratton. Hiába: a kettős fór kihasználatlanul maradt, és a hátralévő időt is kihúzta a hazai együttes, amely így a címvédő Gyergyó után másik erdélyi riválisa ellen is begyűjtötte mindhárom pontot, így két nap alatt két komoly presztízsgyőzelemmel indította az új idényt.

A Sportklub hat sima előnyéből kettőt használt ki, továbbá elpuskázott egy kettős fórt is. A túloldalon a Corona kettőből egy fórt értékesített. A döntő momentuma ez volt az összecsapásnak.

Eredmény
Brassói Corona – Csíkszeredai Sportklub 3–2 (1–1, 2–1, 0–0)
Gól:
Valchar (14., 35.), Sills (38.), illetve Péter B. (5.), Levin (34.).

A nap további eredményei:
Ferencváros-Telekom – Debreceni DEAC 10–2
BJAHC – FEHA19 7–1
Dunaújvárosi Acélbikák – DVTK Jegesmedvék 3–4 – sz.u.

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei