Hatalmas meccset hozott a rangadó


Perceken múlott az első csíki győzelem.

Háromból három vereség volt a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapatának a mérlege a Ferencváros-Telekom elleni rangadót megelőzően.

A magyar bajnoki címvédő Ferencváros összeállítása egy helyen változott a DEAC-ra hatalmas zakót kiszabóhoz képest, LaPorte nem volt ott a jégen. A Sportklub kapujába visszatért az elsőszámú kapus, Adorján Attila, valamint ezúttal nevezésre került Reisz Áron és Salló Alpár is, míg Részegh Tamás, Rokaly Norbert és Casaneanu pihent.
 
Alig telt el 42 másodperc a játéknap rangadójából, Roth ülhetett ki két percre testre ütésért. A fórt sikeresen játszotta meg a Sportklub, amíg McNally a kapu mögött húzogatott Brown lépett ki három védő gyűrűjéből Arany ketrece előtt, a jó ütemű átadást kapásból értékesítette, 0-1. A negyedik perc végén már kettővel mentek a vendégek: Péter Balázs tört be a kapu elé, a ferencvárosi védők az utolsó pillanatban szerelték, ám a kipattanót Szkacskov verte be könyörtelenül, 0-2. Az FTC sem akart lemaradni a gólgyártással, még csak a hetedik percet írtuk amikor Crespi húzódott le Adorján kapuja mögé, középre adásából Brady volt eredményes, 1-2. A folytatásban Masonius ütközte le elkésve Galajdát – kapta is érte a megérdemelt büntetést –, ám a késleltetett kiállítás alatt a hazaiak lebontották Gecse Hugót, a 28 éves hátvédet társai támogatták le, sajnos később sem tudott visszatérni. A Fradi nem élt az előnnyel, majd percekkel később Masonius ismét Galajda ellen törlesztett, ezalatt a két perc alatt sem változott a különbség. A harmad végén Tóth Gergő sora bolondította meg a csíki védelmet, a korong nem szédült be a kapuba, majd a túloldalon Ricciék is közel jártak a gólhoz.
 
A Fradi rögtön egalizált a második harmad elején, Nagy Gergő tette kapura a korongot, a jégen fekvő Adorján nem találta a játékszert, a hazaiak csapatkapitánya viszont harmadik szándékból bepöckölte azt, 2-2. Rögtön válaszolt azonban a Csíkszereda, igaz ehhez kellett egy hazai hiba is. Reisz vitte le a korongot a kapu mögé, Crespi szerelte őt, ám elhagyta a korongot, Becze középről szép lövéssel visszaszerezte a vezetést, 2-3. A 30. percben második emberelőnyét játszotta a Sportklub, Becze közel állt a duplázáshoz, ám nem változott az eredmény. Pár perccel később Masonius kapta meg menetrendszerinti kiállítását – ez már a harmadik volt az egykoron az NHL-be is draftolt hátvédnek –, Brady pedig lopta a távolságot az 5 a 4 elleni játék során, majd a blokk mellett kilőtte a rövid oldalt, 3-3. Támadásban maradt a Ferencváros, Kulmaláék egyre több időt töltöttek a csíki harmadban, ám a fölény nem párosult eredményességgel.
 
Pörgősen indult a harmadik játékrész, majd a 43. percben Láday ütközte le Bán Károlyt, néma maradt a bírók sípja. A 48. percben ismét visszaszerezték a vezetést a vendégek: Reisz próbálkozott addig Arany és a Fradi védők gyűrűjében, amíg a gólvonalon túlra nem tessékelte a korongot, 3-4. Sebességet váltott az FTC, egyre többet tesztelték a székely hálóőrt, de Nagy Gergő korong elhagyásánál Levin is közel járt az üdvösséghez. Az 52. percben aztán meg is érkezett az ötödik csíki gól: Rutkowski tette kapura a kékről, Becze mintha beleszúrt volna a kapu előterében, 3-5. A hajrában Masonius negyedszerre is kiállt két percre, utolsó esélyt pedig megragadta a Fradi: Brady kísérletesen hasonló gólt szerzett, mint a második harmadban, ezúttal a hosszút lőtte ki a mesterhármasig jutó kanadai, 4-5. Az utolsó másfél percre Arany lekorcsolyázott, Roth pedig elsütötte a kékről, a korong a játékosok tengerén átjutva a kapuban landolt, a vonalbírók hosszú videózást követően szabályosnak látták a találatot, a gólt végül Kulmalának írták be, 5-5. Bár Brady előtt még a dudaszó előtt is adódott nagy helyzet, maradt a döntetlen.
 
A túlórában a Sportklub veszélyeztetett többször, majd egy perccel a vége előtt Crespi ült ki testre ütésért, Arany vezérletével túlélte az emberhátrányt a Fradi. A rávezetések csak a kilencedik körben dőltek el, hazai oldalról Nagy Gergő és Turbucz Martin, míg a vendégektől Rokaly Szilárd járt sikerrel. Az FTC úgy nyerte meg büntetőkkel 5-4-re a mérkőzést, hogy a találkozó folyamán egyszer sem vezetett. Az FTC vasárnap a Brassót fogadja, míg a továbbra is nyeretlen Csíkszereda ugyanaznap Újpestre látogat.
 
Eredmény 
Ferencváros-Telekom – Csíkszeredai Sportklub 6–5 (1–2, 2–1, 2–2, 0–0, 1–0) – sz.u.
Gól: Brady (7., 36., 57.), Nagy G. (21.), Kulmala (59.), Turbucz (65. – GWS), illetve Brown (2.), Szkacskov (4.), Becze (22., 48., 53.).
 
Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei