Csíki döntetlen Bukarestben


Jogtalanul elvett gól.

Szerény érdeklődés kísérte a Metaloglobus Bukarest és az FK Csíkszereda liga 2-es bajnoki mérkőzést: kongó lelátók előtt indult útjára a labda az Arena 1 elnevezésű stadionban.

Bátran kezdett az FK, az első percekben egyértelműen uralták a játékot, jóval többet birtokolták a labdát. Igazán nagy lehetőség nem alakult ki Avram kapuja előtt, de néhány szöglet egyértelműen jelezte fölényüket.

Az első hazai lehetőségre a 21. percig kellett várni, amikor egy jobb oldali beadás zúgott el Voicu feje fölött. A 34. minutumban Jebari harcolt ki szögletrúgást a jobb oldalon, Nistor Ákos ívelte be a labdát, Apro fejese a jobb oldali kapufa mellett hagyta el a játékteret. A 37. percben Gyenge Szilárdnak először kellett igazán bizonyítania tehetségét. A fiatal hálóőr jól oldotta meg a feladatát a kapu jobb ioldalára tartó lövésnél. A félidő hajrájában Veres Szilárd blokkolt jól egy hazai próbálkozást, ez volt a pihenő előtti utolsó momentum.

A második félidő elején újabb FK-lehetőséget jegyezhettünk fel, Avram is megmutatta, hogy lehet rá számítani és hárítani tudott. A játék javarészt a mezőnyben zajlott, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. Mindemellett az iramra, küzdelemre nem lehetett panasz.

Érdekes jelenet zajlott a 76. percben a hazai tizenhatos előtt, Bakos Ervin blokkolta, a tizenhatoson kívülről, a hazai kapus kirúgását egy hazaadás után, a labda a hálóba pattant a játékosról, ám a játékvezető kifelé ítélt szabadrúgást és középpályásunkat sárga lappal „jutalmazta”.

A vége előtt tíz perccel Csürös Lövése kis híján meglepte Avramot a jobb oldali kapufánál, a szöglet után Veres Szilárd fejelt kapura, a hazai hálóőr menteni tudott. Fokozta a nyomást az FK a hajrában, folyamatosan a Metaloglobus térfelén tartották a labdát és több jó beíveléssel igyekeztek gólveszélyes helyzetet teremteni. A hosszabbítás második percében egymás után két sarokrúgást is végezhettek, ám ezekből sem alakult ki igazán nagy gólveszély, így az öt perces ráadás ellenére sem sikerült hálóba találni.

Maradt a gól nélküli döntetlen, folytatás október 21-én, hazai pályán a Dési Unirea ellen.

Liga 2, alapszakasz 9. forduló
Bukaresti Metaloglobus – FK Csíkszereda 0–0


Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei