Kiütötték a vásárhelyieket


Vereség után győzelem.

Ragyogó napsütésben, ideális labdarúgó-időben kezdődött a szombati találkozó, maroknyi, ám lelkes, minden jó megmozdulást tapssal jutalmazó közönség fogadta a lányokat az FK Csíkszereda – Marosvásárhelyi SE női élvonalbeli labdarúgó mérkőzésen.

Kollár Péter tanítványai meg is hálálták a biztatást, az első perctől fogva irányították az összecsapást, amelyen nem volt kérdéses, melyik csapat képvisel nagyobb játékerőt.

Az első húsz percben csupán lehetőségekig jutottak az FK játékosai. Herczeg Andrea, Balázs Eszter és Tóbik Melánia helyzete is kimaradt. A 23. percben Mitri Rita öt méterről leadott lövésébe vetődött bele önfeláldozóan a vendégek egyik védője és mentett szögletre. A sarokrúgást követően Tóbik emelkedett a legmagasabbra és a kapu jobb oldalába fejelt (1–0). A 29. percben Herczeg Andrea próbálkozását ütötte ki az MSE kapuvédője, egy perc múlva újra a válogatott középpályás veszélyeztetett, ám lövése elkerülte a kaput.

A félidő további részében is több lövéssel próbálkoztak a hazaiak, ám az irányzékkal rendre gond akadt. A 44. percben Balázs Eszter fejese döngette meg a felső kapufát, nagy kavarodás alakult ki a vendégkapu előtt, végül ugyanő a hálóba pofozta a labdát (2–0).

A második játékrész Szőke Eszter visszagurítása utáni Herczeg Andrea lövéssel indult, majd Mitri Rita közeli próbálkozásánál mentett üggyel-bajjal Grecu Mădălina. Fél órával a lefújás előtt Tóbik Melánia fordult remekül kapura és lőtt a kapu jobb oldalába mintegy nyolc méterről (3–0). Három minutummal később Mitri Rita harcolt ki büntetőt, amit Herczeg Andrea értékesített magabiztosan (4–0).

A 65. percben a nem sokkal korábban pályára lépő Fülöp Boglárka lőtt kapufát, igaz, lesről tette mindezt. A pontot az i-re Fülöp Boglárka tette fel a 86. percben, amikor a bal oldalról kilőtte a hosszú sarkot (5–0).

Női Szuperliga, alapszakasz 5. forduló
FK Csíkszereda – Marosvásárhelyi SE 5–0 (2–0)
Gólszerző
: Tóbik Melánia (23. és 60.), Balázs Eszter (43.), Herczeg Andrea (63., büntetőből), Fülöp Boglárka (86.).

Fotó: fkcsikszereda.ro
 

A rovat legfrissebb hírei