Sofron István hazatér – egyelőre


A magyar válogatott csapatkapitánya elárultak, látjuk-e még címeres mezben szerepelni.

Hazatér és a 17 év után ismét a Csíkszereda színeiben húz korcsolyát a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya, Sofron István, árulta el a Nemzeti Sportnak adott interjújában a jelenleg csapat nélküli klasszis.

„Ugyanúgy készülök, mintha nekem is elkezdődött volna az idény, azzal a különbséggel, hogy többet dolgozom egyedül, mint amikor csapatban játszom. Egy héten háromszor-négyszer megyek jégre, olyankor az Andersen Liga bajnokával, a MAC Ikonokkal edzek. Nagyjából másfél hónap múlva indul újra az idényem, addig alapozok. Az már biztos, hogy visszatérek Csíkszeredába”, árulta el a csíkszeredai születésű játékos. „Nem titok, a nyáron szerettem volna a Volánhoz igazolni, az A-csoportos vébé után még éreztem magamban erőt az osztrák bázisú ICEHL színvonalához, ráadásul szívesen „hazatértem” volna Székesfehérvárra, de nem jött össze a költözés, már kész volt a csapat kerete, amikor szóba került, hogy mennék. Kivártam, ha mégis szükség lenne rám, akár egy sérülés miatt, akkor elérhető legyek, de mostanra biztossá vált, a Volán jó szereplése és a szerencsés sérülésmentesség miatt egyelőre nincs helyem a csapatban. Abban biztos voltam, ha az Erste Ligába térek vissza, akkor mindenképp a Csíkszeredában folytatnám, de nyolc hónapra nem szerettünk volna ismét távol lenni az otthonunktól, az elmúlt években rengeteget ingáztunk a családommal, így november végén, december elején csatlakozom a srácokhoz, addig is igyekszem formában tartani magam”, tette hozzá Sofron. Aki nem titkolta: álma továbbra is a Fehérvár.

A 35 éves csatár 2006-ban szerepelt utoljára szülővárosa csapatában, azóta megfordult az Alba Volánban, a német Krefeld Pinguinne-ben, az amerikai Wichtia Thunderben, az osztrák Klagenfurtban és Villacher SV-ban, valamint a Fehérvárban és az Újbudában.
Korábban felmerült, hogy Sofron befejezi a válogatott szereplést. Ezzel kapcsolatban azt válaszolta: „Ez a kérdés még mindig foglalkoztat, hiszen nem vagyok már fiatal, legkésőbb egy-két éven belül át kell adnom a helyem a fiataloknak. A következő vébé idején már 36 éves leszek, szóval jól át kell gondolnom. A válogatottban szinte mindent elértem, amire vágytam, nem lenne hiányérzetem, ha most jönne el az idő a visszavonulásra”,

A teljes interjút itt olvashatod el.
 
fotó: wikipedia.hu

A rovat legfrissebb hírei