Erdélyi rekordgyőzelem a 18-szoros bajnok ellen Videó!


Hatalmas szerencsével elhoztak egy pontot a bajnoktól a kolozsváriak.

Az Aradi UTA döntetlenje után további két erdélyi csapat meccseivel folytatódott a román labdarúgó SzuperLiga 13. fordulója: a Hermannstadt 4:0-ra tönkreverte a Dinamót, a Kolozsvári Universitatea pedig 1:1-es döntetlent húzott ki a Farul otthonában.

A nyolc bajnoki óta veretlen, de ebből csak egyet megnyerő Hermannstadt szurkolóira alaposan ráijesztett az utóbbi hat bajnokiján csak 2 pontot szerző Dinamo, amikor a 2. percben Christian Ilics szabadrúgása után a labda a kapufán csattant, a kipattanót pedig Goncalo Gregorio a kapuba rúgta. Csakhogy a találatot a VAR les miatt érvénytelenítette – centimétereken múl(hatot)t….

Ezt követően viszont már csak egy csapat volt a pályán! Az 5. percben Alexandru Jipa ívelt középre, Silviu Balaure pedig hét méterről, kapásból a kapuba vágta a lasztit (1:0). Alig telt el 19 perc, amikor Jipa éles szögből bombázott a léc alá (2:0).

Alig kezdődött el a második félidő, amikor az 53. percben a vendégek védői nem tudtak felszabadítani, csak felkínálták a labdát Balaurénak, aki a tizenegyes pont közeléből duplázott (3:0). A harmadik bekapott gól némileg felébresztette a bukarestieket, akik két gólhelyzetet is kidolgoztak, gólt mégis a nagyszebeniek lőttek: a 86. percben Gabriel iancu előtt lesről, majd a 91. percben Baba Alhassan már évvényes találatot jegyzett (4:0).

Az élvonalban még soha nem tudott négy gólos különbséggel nyerni a Hermannstadt!

Szerencsés kolozsvári pontszerzés Konstancán

A legutóbbi öt bajnokijából hármat megnyerő és kettőt döntetlenre hozó Kolozsvári Universitatea hatalmas szerencsével szerzett vezetést a 16. percben a zsinórban három győzelemmel rendelkező Farul otthonában: Constantin Grameni könnyelműen passzolta hátra a labdát, Mihai Aioani rossz ütemben lépett ki a kapujából a játékszer után, így George Cimpanu lecsapott rá és az üres kapuba gurította.

Ez volt az erdélyiek egyetlen kaput találó lövése! A címvédő Farul 62%-ban birtokolta a labdát, ötször találta el a kaput. Gólt azonban csak Tudor Baluta tudott lőni a 66. percben (1:1).

A forduló két erdélyi érdekeltségű mérkőzéssel zárul majd: hétfőn 18.00 órától a gödörben lévő Sepsi fogadja a sereghajtó Botosanit, 21.00 órákor pedig a Kolozsvári CFR az újonc Galaci Otelult látja vendégül.

A rovat legfrissebb hírei