Sima kolozsvári győzelem a sereghajtó otthonában, Nistor volt a hős Videó


A kolozsvári egyetemisták egy pontra kerültek a felsőházi rájátszásban való indulástól.

Könnyed győzelmet aratott a Kolozsvári Universitatea a román labdarúgó SzuperLiga 14. fordulójának hétfői játéknapján Botosani-ban: az egyetemisták 3:0-ra nyertek a seregható otthonában. A meccs hőse Dan Nistor volt, aki előbb megszerezte a vezetést, majd előkészítette a másik két találatot.

Alig kilenc percet kellett várni az első gólig, Nistor ekkor 13 méterről lőtt okosan a hosszú sarokba (0:1). A 21. percben az ellenfél tizenhatosánál szereztek labdát a kolozsváriak, Nistor lefordult védőjéről és tökéletesen szolgálta ki a hosszú oldalon érkező Valentin Gheorghét (0:3).

Alig telt el egy óra, amikor az Universitatea végképp eldöntötte a három pont sorsát: az 57. percben Nistor végzett el tökéletesen egy szögletet, Andrei Miron pedig korábbi csapata kapujába fejelte a harmadik kolozsvári gólt (0:3). Néhány perccel később akár négy is lehetett volna a különbség, Ovidiu Bic már a kapus mellett is elvitte a labdát, de Adams Friday menteni tudott.

A fentiek alapján úgy tűnhet, hatalmas fölényben játszott az Universitatea, de 51%-ban birtokolta a labdát a Botosani és a kaput találó lövések számát tekintve is csak 4-2 volt a kolozsváriak javára. Csakhogy a labdarúgást továbbra is gólra játsszák, azt pedig csak az „egyetemisták” tudtak lőni, ennek köszönhetően pedig az U már 6 forduló óta veretlen: három győzelem, három döntetlen a mérlege. Ezzel szemben a Botosani továbbra is nyeretlen ebben a szezonban. Legutóbb a tavalyi idény utolsó fordulójában, május 20-án tudott nyerni. Beszédes, hogy legutóbbi 29 bajnokijából csak négyet tudott megnyerni a moldvai gárda.

Győzelmével az Universitea feljött a bajnoki tabella 8. helyére és már csak egy pontra van lemaradva a felsőházi folytatást jelentő 6. pozíciótól.

fotó: https://www.facebook.com/FCUCluj/photos

 

 

A rovat legfrissebb hírei