Mindkét gólt a CFR lőtte a kolozsvári derbin, mégsem nyert és nehéz helyzetbe került Videó


Az utolsó forduló előtt még négy csapat is kivívhatja a továbbjutást.

A tavaly ősszel rendezett Román Kupa csoportmérkőzéshez hasonlóan idén is 1:1-re végzett egymás ellen a két kolozsvári együttes. De a párhuzam itt nem áll meg, hisz akkor is, most is a Kolozsvári CFR játékosai lőtték a gólokat, csak nem mindig a megfelelő kapuba. Ráadásul Daniel Birligea mindkét mérkőzésen betalált.

A két együttes augusztus végén már összecsapott a bajnokságban, akkor a CFR 4:3-ra nyert úgy, hogy az Universitatea 38 perc után már 2:0-ra vezetett.

Mindkét csapat jó formában várta a találkozót, ezzel együtt az első félidő a hazaiaké volt. Az első igazán komoly helyzet Alexandru Chipciu előtt adódott, de a szélső megkímélte előző csapatát. A 41. percben viszont már vezetett az Universitatea, amikor a hétvégén két gólpasszt is kiosztó Dan Nistor végzett el szögletet, a menteni igyekvő Anton Kresic pedig félig luftot rúgott, a labda pedig a hálóban kötött ki (1:0). Egy évvel ezelőtt Roger volt az a CFR-játékos, aki öngólt vétett.

A szünet után Vasile Mogos volt az, aki közel került az egyenlítéshez az 59. percben, de Mario Camora filléres beívelését kapu mellé fejelte. A 66. percben azonban már rezzent a háló, az egy évvel ezelőtt is betaláló Daniel Birligea most 11 méterről egyenlített (1:1).

Felgyorsultak az események, a 70. percben Nistor szerezhetett volna ismét vezetést az Universitateának, csakhogy miután labdát szerzett a CFR tizenhatosának előterében, 16 méterről az üres kapu mellé lőtt. Hat perccel később viszont Birligea ismét betalált – csakhogy lökés miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot.

És ez a gól, pontosabban a győzelem, nagyon fog hiányozni a CFR-nek, a B csoport élén ugyanis jelenleg hármas holtverseny van: a CFR-nek, az Universitateának és a Rapidnak egyaránt 4 pontja van, míg az Alexandriának 3, a Steauának 1, a Botosani-nak pedig egy sem.

Az utolsó forduló előtt még az első négy helyezett csapat közül bárki végezhet az első két hely valamelyikén és továbbjuthat, csakhogy amíg az Universitatea az élvonal sereghajtójához, a Botosani-hoz látogat, addig a CFR a SzuperLiga 3. helyezettjéhez, a Rapidhoz utazik december 6-án…

fotó: https://www.facebook.com/cfr1907 

A rovat legfrissebb hírei