Őrület Jászvásárban: 0:2-ről fordított a CFR, mégsem tudott nyerni Videók


Kolozsvári pontvesztés a „kincses városban” és Moldva fővárosában – de micsoda különbség a két meccs között.

Az előző fordulóban mindkét kolozsvári együttes vereséget szenvedett a román labdarúgó élvonalban: az Universitatea 2:1-re maradt alul hazai pályán a Voluntari ellen, a CFR pedig 1:0-ra Nagyszebenben a Hermannstadttal szemben. A „kincses város” két csapata hasonló eredményt ért a SzuperLiga 16. fordulójában is: megosztoztak a pontokon az ellenfeleikkel. Csakhogy amíg az „egyetemisták” gól nélküli döntetlent játszottak hazai pályán a Petrolul ellen, addig a „vasutasok” egy őrült meccsen 3:3-at Jászvásáron.

A Poli Iasi és a CFR egészen hihetetlen első félidőt produkált, az első 45 percben nem kevesebb. mint öt gól esett. Némi meglepetésre a 22. percben már 2:0-ra vezettek az újonc hazaiak, egy-egy bal oldali támadás után a 11. percben az angol Shayon Harrison (1:0), újabb tizenegy perc elteltével pedig a horvát Matija Katanec (2:0) érkezett középen.

Újabb 21 perccel később viszont már egyenlő volt az állás, a 27. percben ugyanis a kongói Duvel Avounou szépített közelről egy kavarodás után (2:1), majd a 38. minutumban az albán Arlind Ajeti bombázott nyolc méterről a kapuba. A 41. percben már vezethetett volna a CFR, de Avounou egy az egyben nem tudta legyőzni Silviu Lung jr. kapust, a kipattanót Karlo Muhar lőtte az üres kapu jobb kapufájára, majd a védők további három lövést blokkoltak önfeláldozóan! De ami késett, nem múlott: a 44. percben Philip Otele öt méterről a hálóba fejelt, ezzel pedig fordított a Kolozsvár (3:2).

A fellegváriak azonban nem tanultak az első félidőben elkövetett hibáikból, a 63. percben ugyanis újabb akciót vezetett a Iasi bal oldalon, középen senki sem figyelt Harrisonra, aki beállította a 3:3-as végeredményt.

Érdekesség, hogy a hat gólt öt különböző nemzetiségű játékos nevéhez fűződik, de egyikük sem román… A két csapat játékosai összesen 15 alkalommal találták az ellenfél kapuját, ebből 9 alkalommal az erdélyiek.

Az előző szezonokban színtelen-szagtalan CFR rengeteg kritikát kapott, ebben a szezonban viszont már 7. bajnokiján lőtt legalább 3 gólt, de harmadik alkalommal kapott legalább ugyanennyit. Kérdés, ezzel a nyíltabb játékkal is bajnokságot tud-e nyerni a gárda.

Négy perc után jött a piros

A Kolozsvári Universitatea együttese az első félidőben egyértelműen veszélyesebb volt, mint a Petrolul, de Ianis Stoica fejese kapu mellé, Daniel Popáé kapu fölé szállt, míg Andrei Pitian fejese után Jair a gólvonalról mentett.

A második félidőben kiegyenlítettebbé vált a mérkőzés, mígnem Valentin Gheorghe nehéz helyzetbe hozta csapatát: az 57. percben beálló középpályás a 61. percben könyöklés miatt piros lapot kapott.

Az Universitatea emberhátrányban is megpróbálta otthon tartani a három pontot, a végén azonban az egynek is örülhetett: Ismael Diomandé 30 méteres bombáját Valentin Iliev bravúrral tolta kapu fölé.

 

 fotó: https://www.facebook.com/cfr1907

A rovat legfrissebb hírei