Női foci: Döntetlen a bajnok ellen


Hat gólt hozott a rangadó.

Fordulatos, izgalmas mérkőzésen egy pontot tartott otthon az FK Csíkszereda női, első osztályú együttese a bajnoki címvédő Kolozsvári U Olimpiával szemben.

Bátran kezdett a Kollár Péter vezette csíki együttes, amelynek a tétje az volt, hogy versenyben maradjanak a csíki lányok felsőházi rájátszásért. A rendkívül sűrű mezőnyben minden megszerzett, illetve elhullajtott pontnak nagy jelentősége lehet. Ennek fényében első 15 perc a hazaiaké volt. Ennek bizonyságául előbb Herczeg Andrea két lövését jegyezhettük fel, majd Mitri Rita és Balázs Csilla próbálkoztak.

A hazai kapuban Tankó Rékának a 16. minutumban kellett először komolyabban játékba avatkoznia, amikor a tizenhatos vonaláig futott ki, hogy tisztázzon egy kolozsvári kiugratást követően. A 27. percben Balázs Csilla célozta meg a kaput, remek, léc alá tartó lövésébe, úgy tűnt, beleért a vendégkapus, ám Diaconu Lucian kirúgást mutatott. Egy egység elteltével viszont Mitri Rita egészséges löketét valóban Blazek Samantha tornázta fölé. A 29. percben egy jobb oldalról beívelt labdára Tóbik Melánia érkezett remekül a hosszú saroknál és a hálóba helyezett, egy menteni igyekvő védőn még megpattant a labda, ám nem tudtak hárítani a vendégek (1–0).

Hamar érkezett a válasz a vendégek részéről, a következő minutumban Marcu Carmen jobb oldalról, közelről bevette Tankó Réka kapuját (1–1). Felpörögtek az események, a következő hazai támadásnál Herczeg Andrea közeli fejesét mentette a kapufa segítségével Blazek, majd Haraszti Fanni lőtt fölé szabadrúgásból. A szünet előtt átvette a vezetést a Kolozsvár, Marcu Carmen duplázott, szinte lemásolva az első találatát (1–2).

Hullámzó játékot hozott a második félidő, hol az egyik, hol a másik csapat veszélyeztetett. Ebből a csíkiak jöttwk ki jobban, ugyanis az 54. percben Tóbik Melánia remek kiugrást követően, kissé balról kilőtte a hosszú sarkot (2–2). Az 58. percben Bălăceanu hatalmas helyzetben, senkitől sem zavartatva elgurított a bal kapufa mellett. A 75. minutumban újra megszerezték az előnyt a vendégek, Tabur Carolina volt eredményes (2–3). Öt perc elteltével Tankó Réka tolt egy lövést a bal oldali kapufa segítségével szögletre, a 86. percben pedig Blazek mentett a felső léc segítségével Herczeg Andrea próbálkozásánál. Egy pillanatig sem adták föl a küzdelmet Antal Anitáék, aminek a 87. percben lett meg a gyümölcse. Herczeg Andrea jobb oldali beadása után Tóbik Melánia közelről a hálóba gyötörte a labdát, megszerezve ezzel csapata és önmaga harmadik találatát (3–3).

Az FK maradt a negyedik helyen a bajnoki táblázaton, a folytatásban, november 19-én, vasárnap újra hazai pályán játszanak, a Konstancai Farul látogat majd az FK stadionba.

Női Szuperliga, alapszakasz, 10. forduló
FK Csíkszereda – Kolozsvári U Olimpia 3–3 (1–2)
Gólszerzők: Tóbik Melánia (29., 54. és 87.), ill. Marcu Carmen (30. és 41.), Tabur Carolina (75.).

Fotó: fkcsikszereda.ro

A rovat legfrissebb hírei