Helyzet és pont nélkül Bukarestben


Nem volt veszélyes az FK.

Tabellaszomszédok csatájával zárult a román labdarúgó-bajnokság újabb játéknapja, amelyen a Bukaresti Steaua az FK Csíkszeredát fogadta. Hét fordulóval az alapszakasz vége előtt a két 16 pontos alakulat azért küzdött, hogy ki ér fel a közvetlen élmezőny mögé és kerül közelebb a felsőházi rájátszáshoz.

Mintegy 1500 nézőt vonzott a mérkőzés, köztük egy maroknyi, 30 főt számláló, csíkszeredai szurkolót beleértvfe. A Lokálpatrióták lelkesedésben mindenképp felvették a versenyt a hazai hívekkel, ám a hangpárbajt elvesztették a létszámfölényben lévő vörös-kékek ellen.

A játék képe alapján az első negyed órában a hazaiaknak volt több okuk a lelkesedésre. Az első lehetőség a 11. percben adódott a Steaua előtt, Maftei középre adása után Chipirliu célzott középről, ám Gyenge Szilárd fölé ütötte a játékszert. A 14. percben Dobrescu húzott befelé balról, majd célozta meg a bal alsó sarkot, ám Gyenge remek vetődéssel szögletre mentett. A folytatásban is leginkább a házigazda akarata érvényesült, ám kapura veszélytelenek voltak. Igaz a csíki csapat támadójátéka láthatatlan volt.

A második játékrész első időszakában a csereként pályára lépő David Matei szabálytalan belépői és sárga lapja jelentette a főbb eseményeket, érdekesség, hogy a hazai szakvezetés negyed óra játék után le is hívta a pályáról... Közben a 60. percben Chunchukov fejesét jegyezhettük fel, negyed óra múltán pedig Babati Benjamin próbálkozott távolról a másik oldalon. A 78. percben megzörren már a háló. A bukarestiek a bal oldalra játszottak ki egy támadást, majd a beadást követően Bogdan Chipirliu kapásból a bal alsó sarokba továbbított mintegy 15 méterről.

A gólt követően a Steaua stabilizálta játékát, míg a csíki csapat továbbra is erőtlenül játszva vesztesen hagyta el a játékteret.

A Steaua nagy lépést tett a felsőház felé, míg a csíkiaknak egyre kevesebb az esélyük, hogy odaérjenek az első hat közé.

A hazai drukkerek nem hazudtolták meg önmagukat, a találkozó közben többször kezdtek a magyarok szidásába, majd a lefújás után is válogatott szitkokkal illették csapatunkat és szurkolóinkat.

Liga 2, alapszakasz 13. forduló
Bukaresti Steaua  – FK Csíkszereda 1–0 (0–0)
Gólszerző:
Bogdan Chipirliu (78.).

Fotó: liga2.ro
 

A rovat legfrissebb hírei