Ferencvárosi győzelem az Újpest ellen


Nevében volt rangadó.

Három meccsel vette kezdetét a jégkorong Erste Liga küzdelmeit a nemzetközi szünetet követően. Közte az Újpest – Ferencváros rangadóval.

Mindössze negyvenöt másodpercre volt szüksége a Fradinak a vezetés megszerzéséhez: Adam Brady lövését elsőre még fogta Rajna Miklós, de a kipattanó visszakerült a kanadai csatárhoz, aki kíméletlenül ismételt (0-1). A 4. percben már 0-2 állt az eredményjelzőn: elcserélte magát az UTE, Galajda passzából pedig a teljesen üresen maradó Erik Nemec bombázott a felső sarokba (0-2). Később is veszélyeztetett a Ferencváros, először Nagy Gergő helyzetét, majd Nemec lekészítése után Kestilä közeli lövését fogta Rajna. A 11. percben az újonnan érkezett Turcotte nem bírt magával, Pokornyival szembeni megmozdulását két perccel büntették a játékvezetők, az első hazai előny következett. Érkeztek távoli bombák Arany kapuja felé, de állta a sarat a zöld-fehérek kapusa. Nyolc másodperccel az újpesti előny vége előtt Kulmala csodás passzából Aku Kestilä korcsolyázott egy az egyben kapura, majd mattolta Rajnát – emberhátrányban növelte előnyét a Fradi (0-3). A 14. percben a visszatérő Hrabal is kiült. Az újpesti előny során Coatta előtt adódott a legnagyobb lehetőség, de Arany hárította próbálkozását. A harmad végéhez közeledve Pokornyi és Turcotte találták meg újra egymást, egy bunyóval lerendezték a nézeteltéréseket. A 20. percben egy kipattanót Nemec húzott kapura, Rajna bravúrral védett. Fradi-fölény egy harmadnyi játék után.

A második harmadban is Rajna Miklós volt munkában, teljesen más tempóban jégkorongozott a Ferencváros. A 25. percben viszont már a válogatott kapus sem bírta tovább: Hrabal kék vonalról leadott lökete felperdült a kapu előtt, Kestilä pedig a levegőből továbbított a hálóba (0-4). Szenvedett az UTE a korongkihozatallal, akadtak lövéseik a hazaiaknak, de nem voltak igazán veszélyesek. Egészen a 31. percig, ekkor három a kettőben lódultak meg, de az akció végén Kiss Patrik pontatlanul passzolt Pokornyi felé. Újabb ferencvárosi kiállítás, Turbucz Martin volt a büntetett. Ezt az előnyt kihasználta az UTE: szép, pontos passzjáték után Metsävainio találta meg Taavi Tialát a ketrec előtt, aki zsebkendőnyi területen elhúzta Arany előtt a pakkot, és felvarrta a kapu felső sarkába (1-4). A 37. percben Turbucz csengette meg a felső vasat. Maradt a háromgólos zöld-fehér előny.

Ugyanúgy indult a harmadik játékrész, mint az első kettő, Nemec, majd Crespi ziccerét fogta Rajna. A 45. percben három az egyben fordult az FTC, Nemec-Kärmeniemi-Galajda játék végén megint az újpesti kapus volt a végállomás. Boros volt a soros a büntetőpadon, Metsävainiót akasztotta. Szép hazai háromszögelés után Szabó lőhetett, Aranynak kellett közbeavatkoznia. Nem tudott zárkózni az UTE. Az 52. percben szépen gyorsított rá az Újpest, Metsävainio ziccerénél megint Arany védett. Nem sokkal később Brady is lőtt egy vasat. Kockáztatott Juurikkala mester, Rajna lekorcsolyázott a jégről hat perccel a vége előtt. Hiába az üres kapus játék, sokáig nem forogtak veszélyben a kapuk. A 60. percben végleg pontot tett a végére a Fradi: Németh Attila szökött meg egyedül, s hiába buktatta a hétvégén a válogatottban bemutatkozó Kovács Alex, még estében kapuba továbbított (1-5).

A nap további két meccsén a BJAHC simán verte a FEHA19-et, míg Miskolcon az Acélbikák szétlövések után szenvedtek vereséget.

Erste Liga
Újpest – Ferencváros-Telekom 1–5 (0–3, 1–1, 0–1)
Gól: Tiala (32.), illetve Brady (1.), Nemec (4.), Kestila (13., 25.), Németh (60.).

DVTK Jegesmedvék – Dunaújvárosi Acélbikák 4–3 (2–1, 0–1, 1–1, 0–0, 1–0) – sz.u.
Gól: Berdnyikov (13.), Barrow (13.), Esteves (41.), Razumnyak (65. - GWS), illetve Szalma (12.), Somogyi (35.), Dostalek (53.).

FEHA19 – BJAHC 2–7 (0–2, 0–3, 2–2)
Gól: Zezelj (42.), Fekete (45.), illetve Galoha (7., 36.), Schlekmann (11., 58.), Vorobjov (23.), Tóth R. (34.), Lobenwein (51.).

Fotó: ersteliga.hu

A rovat legfrissebb hírei