Meglepő gyergyói vereség


Pihentek a húzóemberek.

Némi meglepetésre a kedd esti szűken mért győzelmet követően a Gyergyói HK jégkorongcsapata a négygólos vereséget szenvedett a Galaci VSK vendégeként.

A GYHK a mérkőzés hajrájáig jól tartotta magát és bár rendre hátrányban volt, mindig vissza tudott jönni a meccsbe. A hajó az utolsó hat percben úszott el, amikor a galaciak előbb az ex-gyergyói Benedek révén kétgólos előnyre tettek szert, majd az 56. percben 54 másodperc alatt két gólt kaptak.

A GYHK veresége mögött viszont az is áll, hogy Szilassy Zoltán némiképp tartalékos keretet nevezett. Hiányzott Rinne, Jalonen, Haaranen, Fejes, Orbán, Bodó, Mesikammen, Sylvestre, DiDiomete, de nem volt nevezve az új igazolás Dalhuisen sem.

A nap másik találkozóján a Brassói Corona a Bukaresti Steauát fogadta. Akárcsak egy nappal korábban ezúttal is szoros meccset vívtak és szintén egygólos brassói sikert jegyezhettünk fel. A találkozó az 58. percben van Wormer góljával dőlt el.

Eredmények
Galaci VSK – Gyergyói HK 7–3 (1–0, 2–2, 4–1)
Gól:
Teamriuc (17., 33.), Jemelianenko (24.), Baskov (45.), Benedek (54.), Machala (56.), Constantin (56.), illetve Szigeti (23.), Sárpátki (39.), Csiszer (50.).

Brassói Corona – Bukaresti Steaua 2–1 (1–0, 0–0, 1–1)
Gól
: Williams (6.), van Wormer (58.), illetve Filip (51.).

Fotó: Sportul Ilustrat / Sorin Pana

A rovat legfrissebb hírei