Kanadai kapus Csíkszeredában


Az NHL-ben is bemutatkozhatott.

Matt O’Connor személyében egy 31 éves, közel két méter magas hálóőrrel erősödik a Csíkszeredai Sportklub jégkorongcsapata.

O’Connor Torontóban látta meg a napvilágot, ott tanulta a hoki ábécéjét. Hazáját először 2010-ben hagyta el, még juniorként, amikor az egyesült államokbeli Youngstown Phantoms hokisa lett. Egyetemi éveit is a határon túl töltötte, 2012-2015 között a Boston University együttesében szerepelt, utolsó szezonjában bajnoki címet is ünnepelhetett. A 2015/16-os szezonban egy mérkőzés erejéig szerepet kapott a világ legerősebb ligájában, az NHL-ben, az Ottawa Senators kapuját védve 91.2%-os védési hatékonyságot mutatott.

A következő szezonokban felváltva AHL-es meg ECHL-es csapatokban szerepelt, mígnem 2019-ben áttette székhelyét Európába, ahol első állomáshelye a dániai Rodovre Mighty Bulls csapata volt. Egy szezont követően távozott, a szlovák Extraligára és a Nyitrára esett a választása, ahol három szezonban szerepelt eredményesen, a legutóbbi szezonban pedig magasba emelhette a Kontinentális Kupát is. Az idén még nem volt meccse.
 

O’Connor érkezésével négyre hízott a Csíkszeredai Sportklubnál bevethető kapusok száma, hiszen Adorján, Ambrus és Simó is a vasak közé állítható.

A rovat legfrissebb hírei